HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolandırılanlara hayret etti, kendisi de dolandırıldı

Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına bu kez Etiler’de oturan Yasemin Boren düştü.

Dolandırılanlara hayret etti, kendisi de dolandırıldı

15 bin lirasını dolandırıcılara kaptıran kadın, “Ben de üniversite mezunuyum. 'Bu insanlar nasıl aldatılıyor’ diye hayret ederdim” dedi.

Aralarında kamu görevlisi ve ünlü isimlerin de bulunduğu onlarca kişinin aynı yöntemle dolandırılmasına bir yenisi eklendi. Etiler’de oturan ve Mimar Sinan Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen Yasemin Boren, dolandırıldığını anladıktan sonra polise başvurdu. Etiler Polis Merkezi’ne giderek kendisini dolandıranlardan şikayetçi olan Boren, başından geçenleri habercilere anlattı. Boren, "Her şey o kadar şablon ki, polislere dahi detaylı anlatmadım. Ben de üniversite mezunuyum, ‘Bu insanlar nasıl aldatılıyor’ diye hayret ederdim. Aynı olay benim de başıma geldi” dedi.

Nasıl dolandırıldığı sorulan Boren, “Telefonda önce polis olarak, sonra cumhuriyet savcısı olarak bir bey verildi. Bu şekilde benimle iletişim kuruldu. Bütün bilgilerim ellerinde ve bu konuyla ilgili bana güvence verdiler. Her şeyim soruldu. Banka hesaplarım ve bütün bilgilerimi aldılar. Belli bir para talebinde bulunup bankaya yönlendirdiler” diye konuştu.

ÜZERİMDEKİ GİYSİYİ TARİF ETTİLER

Bankadan çektiği 15 bin lirayı, dolandırıcıların talimatı doğrultusunda evinin karşısında bulunan park halindeki bir otomobilin altına koyan Boren, şöyle konuştu:

“Üzerimdeki giysilere kadar tarif ettiler. Telefonda bana, ‘Şu an biz bunlara tuzak kuruyoruz. Paranız Ziraat Bankası’nda, güvence altına aldık. Devlet şu an çekeceğiniz bankadaki hesaba para yatırdı. Biz paraların seri numaralarını aldık. Onlara bir tuzak hazırlayacağız’ dediler.”

TERÖR ÖRGÜTÜ KİMLİK BİLGİLERİNİZİ ELE GEÇİRDİ

Kendisinden istenen 50 bin lirayı değil, temin ettiği 15 bin lirayı dolandırıcılara kaptıran Boren, telefondaki dolandırıcılara aldanmasının nedenini ise şöyle açıkladı:

“Telefondaki kişiler, ‘şuan Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından aranıyorsunuz. Kimlik bilgileriniz bir terör örgütünün eline geçti. Kimlik bilgileriniz kullanılarak yasadışı faaliyetlerde bulunuyorlar. Biz de onlara tuzak kuracağız’ dediler.”

Polis, Boren’in parayı bıraktığı çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler