HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en yaşlı köpekbalığı Atlas Okyanusu’nda görüldü

Dünya tarihinin bilinen en yaşlı köpekbalığına Kuzey Atlas Okyanusu’nda rastlandı. 512 yaşında olduğu düşünülen hayvan dünyanın yaşayan en yaşlı omurgalı hayvanı olabilir

Danimarkalı bilim insanları tarafından keşfedilen ve büyük denizci Piri Reis’in yaşadığı 1505 yılında doğduğu düşünülen köpekbalığı tam 5.5 metre uzunluğunda. Dişi köpekbalığının yaşı analiz edilirken, 28 farklı Grönland köpekbalığıyla kıyaslandı ve göz lensleri radyoaktif karbon izotopu yöntemi ile incelendi. Bu zamana kadar bulunan en yaşlı köpekbalığı 392 yaşındaydı.

Gazete Habertürk'ün haberine göre Deniz Biyoloğu Hakan Kabasakal, “Bu haber bana da inanılmaz geldi. Şimdiye kadar böyle bir olayı ne duydum ne de karşılaştım. Bir köpekbalığının bu kadar uzun yaşamış olma ihtimali beni de çok şaşırttı. Neredeyse İstanbul’un fethiyle aynı yaşta. Soğuk sularda yaşayan köpekbalıklarının metabolizmaları çok yavaştır. Ağır hareket ederler. Bu yüzden uzun yaşarlar. Bildiğimiz kadarıyla dikenli camgöz köpekbalıkları en uzun yaşayanlar arasında. Onlar da 80-100 yıl boyunca yaşarlar” dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler