HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Duruşma görüntü kaydı yapan avukata 25 gün hapis

Kayseri’de duruşma salonunda cep telefonuyla video kaydı yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Avukat Mehmet Murat Ramazanoğulları, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesince 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma görüntü kaydı yapan avukata 25 gün hapis

Ceza 500 TL adli para cezasına çevrildi.

Olay, 18 Ağustos’ta Sarıoğlan Asliye Hukuk Mahkemesi’nde meydana geldi. İddiaya göre boşanma davası duruşması sırasında Avukat Ayşe Pınar Kozanoğlu ile mahkeme hakimi Birgül Karaçadır arasında tartışma yaşandı. Bu sırada, duruşma salonunda izleyici olarak bulunan Avukat Mehmet Murat Ramazanoğulları’nın da, cep telefonuyla kayıt yaptığı öne sürüldü. Avukatın kayıt yapmasını şikayet konusu yapan hakim, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık avukat Mehmet Murat Ramazanoğulları ve avukatı Ayşe Pınar Kozanoğlu hazır bulundu. Mahkemedeki savunmasında, kayıt yapmadığını ifade eden Ramazanoğulları, "Hakimle avukat arkadaşım tartışmaya başlayınca, ben de cep telefonu olan elimle salonda bulunan kameraları göstererek, 'Bu kameralar çekiyor mu? Hakkımızı korumak için illa biz de mi kayıt alalım?' diye sordum. Ama kayıt almadım. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Sanık hakkında, 'Ses ve görüntülerin kayda alınması' suçunu işlediği gerekçesiyle 25 gün hapis cezası veren mahkeme heyeti, bu cezayı 500 TL adli para cezasına çevirdi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler