HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Duruşmada itiraf etti: Karımı boğarak öldürüp gömdüm

Elazığ'da geçen yıl Temmuz ayında dere yatağına gömülü cesedi bulunan 33 yaşındaki Semra Aydın'ı öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan eşi 28 yaşındaki Oktay Aydın, ikinci duruşmada suçunu itiraf etti.

Duruşmada itiraf etti: Karımı boğarak öldürüp gömdüm

Elazığ'da geçen yıl Temmuz ayında dere yatağına gömülü cesedi bulunan 33 yaşındaki Semra Aydın'ı öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan eşi 28 yaşındaki Oktay Aydın, ikinci duruşmada suçunu itiraf etti. Oktay Aydın, "Semra'yla evde tartıştık. Aramızda arbede çıkınca üstündeki tişörtün kuşağını çıkarıp boğdum. Öldüğünü anlayınca arabayla Harput'taki dere yatağına götürüp gömdüm" dedi.

Elazığ'da geçen yılın Temmuz ayında Harput Mahallesi'ndeki dere yatağına gömülü cesedi bulunan Semra Aydın'ın eşi Oktay Aydın cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. Suçlamayı reddeden Oktay Aydın tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hakkında 'canavarca hisle tasarlayarak yakın akrabayı öldürme' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Oktay Aydın'ın, Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına devam edildi. İkinci duruşmada savunmasını yapan Oktay Aydın, işyerinde tanıştıktan sonra çocuk sahibi olduğu Semra Aydın’la evlenmek zorunda kaldığını, evlendikten sonra işyerinde eşi hakkında ahlaki olmayan şeyler duymaya başladığını söyledi. Aydın, "Herkes beni aldattığını konuşuyordu. Olay günü Semra ile evde tartıştık. Aramızda arbede çıkınca üstündeki tişörtün kuşağını çıkarıp boğdum. Öldüğünü anlayınca arabayla Harput’taki dere yatağına gömdüm. Cinayet anlaşılmasın diye herkese İzmir’e gittiğini söyledim" dedi.

Tanık olarak dinlenen Ramazan B., Oktay Aydın'ın kendisini çağırdığını belirterek, "Eve gittiğimde yanında çocuğu da vardı. 'Eşim kayıp bulamıyorum, ailesi beni sorumlu tutacak bana yardım et' dediğinde nasıl yardımcı olabileceğimi sordum. Bana 'Adıyaman Gölbaşı’na git eşimin ağzından ailesine 'Ben iyiyim, beni merak etmeyin' diye mesaj at, ben de bu arada eşimi bulayım' dedi. Ben de yardımcı olmak adına verdiği 100 lirayı alarak Adıyaman Gölbaşı’na gittim ve istediği mesajı attım. Oktay’ın katil olduğunu bilemezdim" dedi.

Tanık Osman Göktürk ise "Semra’yı göremeyince sanık Oktay’a Semra’nın nerede olduğunu sordum. Oktay 'Ben onu İzmir’e gönderdim. Gitsin 3 ay kalsın ortalık yatışıncaya kadar' dedi. Ben de kuşkulanmadım. Haberlerden ceset bulunduğunu izlediğimde Semra’nın olduğunu bilemedim, çünkü ben onu İzmir’de biliyordum" dedi.

Tanığın yalan söylediğini ve eksik bilgi verdiğini söyleyerek söz alan sanık Oktay Aydın, "Semra’nın beni aldattığına dair birçok şey biliyor fakat burada söylemiyor" diyerek Hakim Sadık Özkan’a, "Beni salın. Ben cezaevindeyken kaçma planları kuruyordum. Cezaevinden kaçıp Osman Göktürk’ü öldürmek için. Ama tövbemi ettim. Allah’tan korkarım" dedi.

Sanık Oktay Aydın’la daha önceden ilişkileri olduğunu ve özel günlerde telefonlaştıklarını anlatan tanık Nida E. ise "Tanıştık ve ilişkimiz oldu. Sonra bana 'Benimle evlenir misin?' dedi. Ben 'İstet beni' dediğimde de 'Bana süre ver boşanıp seninle evleneceğim' dedi. Ben kendisini boşanmaya zorlamadım. Eşi kaybolduğunda 'Kendimi köşeye sıkışmış hissediyorum. Kaybolduğunu ispatlayamazsam üstüme kalacak' şeklinde şeyler söylüyordu. Semra’yı tanıyordum arkadaşımdı" dedi.

Sanığın Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden gelen raporunda cezai ehliyetinin tam bulunduğunu açıklayan hakim Sadık Özkan'ın söz verdiği Semra Aydın'ın annesi Hürriyet Çelik, "Ben bir şey bilmiyorum. Kızımı işkenceyle öldürdü" dedi.

Semra Aydın’ın yakınlarının tepki göskerdiği sanık Oktay Aydın "Çok pişmanım" dedikten sonra dışarı çıkarıldı. Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler