HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege Denizi'nde 180 kaçak kurtarıldı

Bodrum ve Datça açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışan 180 kaçak, Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ege Denizi'nde 180 kaçak kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ve Datça ilçelerinden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isterken bindikleri her iki teknenin de moturunun bozulup su alması üzerine batma tehlikesi yaşayan toplam 180 yabancı uyruklu kaçak, Yunan sahil güvenlik ekipleri ve firkateyni tarafından kurtarıldı.

Bodrum ve Datça kıyılarından bugün saat 04.00 sıralarında, biri 16 diğeri 10 metrelik iki balıkçı teknesiyle, çoğunluğu Suriyeli olan, aralarında Pakistan ve Afganistan uyrukluların da bulunduğu toplam 180 kaçak denize açıldı. İçinde 135 yolcu bulunan 'Sakin' isimli teknenin Kumburnu Mevkisi'nde, 45 kaçağın bulunduğu 10 metrelik diğer teknenin ise Kardamena açıklarında motoru bozuldu. İki tekne de su almaya başladı. Batmak üzere olan her iki teknedeki kaçaklar, Yunan firkateyni tarafından farkedildi. Kaçaklar, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin de yardımıyla kurtarıldı. Bodrum ve Turgutreis'te konuşlu iki Türk Sahil Güvenlik botu da her ihtimale karşın bölgeye hareket etti. Yunan internet sitesi "www.defencenet.gr" kurtarılan kaçakların İstaköy Adası'na götürüldüğünü okuyucularına duyurdu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler