HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege Denizi’nde 5 mültecinin cesedi bulundu

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan botun batması sonucu kaybolan 15 mülteciden 5'inin cesedine ulaşıldı.

Ege Denizi’nde 5 mültecinin cesedi bulundu

Yunanistan'ın Kos Adası'na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 20 kaçağın bulunduğu bot dün sabah saatlerinde batmış 15 kaçak Ege Denizi'nde kaybolmuştu. 5 kişinin sağ olarak kurtarıldığı olayda sahil güvenlik ekipleri tarafından denizden havadan ve karadan arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Yapılan arama çalışmaları sonucunda sabah saatlerinde bir kadın cesedine ulaşılırken, akşam saatlerinde ise Çatalada açıklarında 4 cesede daha ulaşıldı. Cesetlerden biri bölgeye balık avlamaya giden Muammer Cihat ve arkadaşları tarafından fark edildi. 2'si çocuk,1 erkek ve 1'i kadın olmak üzere 4 kişinin cesedi, sahil güvenlik zodyak botu tarafından bölgeden alındı. TCSG 101 Nolu Bot Komutanlığı önünden karaya çıkarılan cesetler otopsi yapılmak üzere Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Öte yandan kayıp 10 kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ederken, cesetlerden ikisinin sabah saatlerinde cesedi bulunan kadının kocası ve bir çocuğuna ait olduğu öğrenildi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler