HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

El ele tutuşarak ölmüşler

Karaman'da yangında anneleri ile birlikte hayatını kaybeden 3 kardeşin uyudukları odada itfaiye tarafından el ele tutuşmuş halde bulunduğu öğrenildi.

Karaman'da salondaki elektrik kontağından çıkan yangında, vücutlarında yanıklar oluşan 37 yaşındaki anne Elife Akbulut ile 4,7 ve 10 yaşındaki 3 çocuğu dumandan boğularak öldü.

Yangını duyup eve gelen ve çocuklarını kurtarmak isteyen taksici 38 yaşındaki baba Mustafa Akbulut ise dumandan etkilenmesi sonucu tedavi altına alındı. Alevlerden kurtulup, aşağına inerek komşularından ve itfaiye ekiplerinden yardım isteyen anne Elife Akbulut'un ise 'Çocuklarımı kurtarın' dedikten sonra yere yığılıp öldüğü öğrenildi.

Olay, saat 01.00 sıralarında Fatih Mahallesi Mut Çevre Yolunda 3 katlı binanın son katında meydana geldi. Elife Akbulut ve çocukları 4 yaşındaki Osman, 7 yaşındaki Rabia ve 10 yaşındaki Ayşe Akbulut uyuduğu sırada salondaki elektrik kontağından dolayı yangın çıktı. Alevler biran da evi ve çatıyı sardı. Alevleri gören çevredekiler de polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sokaktaki su kanalından dolayı müdahale etmek güçlük çekince, çağrılan iş makinesıyla boru şeklindeki beton su kanalı yıkıldı.

SON SÖZÜ "ÇOCUKLARIMI KURTARIN OLDU"

Alevlerin arasından kurtulan Elife Akbulut'un 3'üncü kattan inip, komşularına ve o sırada yangına müdahale etmeye çalışan itfaiye ekiplerine 'Çocuklarımı kurtarın' dedikten sonra yere yığıldı. Vücudunda yanıklar oluşan anne Elife Akbulut, yapılan tüm müdahaleye rağmen dumandan boğularak yaşamını yitirdi.

TAKSİCİ BABA, ÇOCUKLARINI KURTARMAK İSTEDİ

Taksicilik yapan baba Mustafa Akbulut ise, yangını duyup eve geldi. Çocuklarını evde mahsur kaldığını öğrenince itfaiye ekipleriyle birlikte çocuklarını kurtarmak istedi. Ancak yoğun dumandan etkilenmesi sonucu dışarı çıkartıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ÜÇ KARDEŞ EL ELE TUTUŞMUŞ

Aynı odada uyudukları sırada yangına yakalanan Ayşe, Rabia ve Osman ise itfaiye ekipleri tarafından oda da el ele tutuşurken baygın halde bulundu. İtfaiye ekipleri tarafından dışarı çıkartılan ve ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan üç kardeş, yapılan tüm müdahaleye rağmen dumandan boğularak yaşamını yitirdi.
Alevler ise itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldü.

ABLA AYŞE AVUKAT OLMAK İSTİYORMUŞ

Fatih Eğitim Çalışanları İlkokulu ve Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Ayşe Akbulut'un ise arkadaşları ve öğretmenlerine avukat olmak istediğini söylediği öğrenildi. Kardeşi Raiba'nın ise okula yeni başladığı, ablasıyla birlikte aynı okula gidip geldiği kaydedildi.

İHMAL VARSA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Olay yerinde incelemede bulunan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yangının çıkış nedeninin elektrik kontağı olduğu, olayla ilgili her hangi bir ihmal varsa, araştırılıp gereğinin yapılacağı belirtildi.
Anne ve 3 çocuğunun cenazesinin ise bugün Karaman'da toprağa verilmesi bekleniyor.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler