HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elektrik hattının üstüne düşen halı alev aldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Lodos nedeniyle balkondan uçup enerji nakil hattının üzerine düşerek alev alan halı paniğe neden oldu.

Kemalpaşa Mahallesi Şanlı Sokak numara 5 adresinde bulunan 4 katlı binanın 4'ncü katında kiracı olarak ikamet eden Orhan Bilgili'ye ait halı, yıkandıktan sonra kuruması için dairenin balkonuna asıldı. Akşam 19.30 sıralarında çıkan lodos nedeniyle balkondan havalanan halı, apartmanın önünde bulunan enerji nakil hatlarının üzerine düştü. Düşmesiyle birlikte tellerin birbirine temas etmesi sonucunda ark oluştu. Kıvılcım sonucunda halı alev almaya başladı. Halının alev aldığını gören vatandaşlar teller üzerinden halıyı yere düşürdüğü sırada ark nedeniyle sokağın elektrikleri kesildi.

YERE DÜŞEN HALI YANARAK KÜL OLDU

Durum itfaiye müdürlüğü ve UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürlüğü ekipleri, sokakta oluşabilecek tehlikeye karşın, sokağın elektriklerini kestiler. Bir yangın söndürme aracı ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri de yanarak bitmek üzere olan halıyı tazdikli su ile söndürdüler.

TELLER YERLERE İNDİ

Sokakta bulunan tellerin bazıları da koparak yerde tehlike oluşturunca, UEDAŞ ekipleri kopan telleri bağladılar. Yaklaşık bir saat boyunca süren elektrik kesintisi nedeniyle sokağa dökülen vatandaşlarda UEDAŞ yetkililerine geç geldikleri için tepki gösterdiler. İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de sokakta herhangi bir tehlikeye karşın güvenlik tedbirleri aldılar.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler