HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elektrik kesintilerine tehlikeli önlem

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Aydıngün Köyü'nde sık sık yaşanan elektrik kesintilerine köylüler ilginç ve tehlikeli bir yöntemle çözüm buldu.

Elektrik kesintilerine tehlikeli önlem

Şiddetli rüzgarda birbirine değerek kısa devre yapan nakil hattını halat atarak sabitleyen köylüler, "Arpaçay'da 49 köyün arızasına 3 kişi bakıyor. Çare kalmayınca kendimizce önlem aldık" dedi.

Arpaçay'a 25 kilometre uzaklıktaki 65 hane, 350 nüfuslu ve Çıldır gölü yakınındaki Aydıngün Köyü'nde yaşayanlar, elektrik kesintilerine karşı ilginç ve bir o kadar da tehlikeli yöntem geliştirdi. Gevşeyen nakil hatlarının rüzgarlı havalarda birbirine değerek kısa devre yapması sonucu elektrik kesintileri meydana geldiğini gören vatandaşlar,enerji taşıyan hatları kalın halatlar atıp birbirinden ayırarak sabitledi.

Arızalar nedeniyle elektrikli eşyalarının zarar gördüğünü ve günlerce karanlıkta kaldıklarını belirten Muhtar Burhanettin Kızıltepe şunları söyledi:

"Köyümüzde haftada en az üç gün elektrikler kesiliyor. 1980 yılından bu yana bakım yapılmadı. Tellerde gerilme, onarma gibi her hangi bir çalışma yok. En ufak bir rüzgarda direkler yıkılıyor. Çok mağduruz. Elektrik arızayı aradığınız zaman iki eleman olduğu için her tarafa yetişemiyorlar. Arpaçay ilçe merkezi ve 49 köye sadece 3 kişi bakıyor. Yeterli elemanları olmadığı için de bizler de mağdur oluyoruz. Kovboy filmlerinde olduğu gibi enerji nakil hattına kement attık ve sabitledik. Şimdilik elektrikler kesilmiyor, sigorta da atmıyor. Ancak kalıcı çözüm için için tellerin gerilmesini ve hattın yenilenmesini istiyoruz." (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler