HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elektrik teknisyenine sigaralı işkence

Elektrik teknisyenine saldıran iki kişi, görevliyi hem dövdü, hem de ensesinde sigara söndürdü.

Belediye ekibinin çalışması sırasında hasar verdiği kabloları onarmak üzere trafodan elektriği kesen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) teknisyenine saldıran iki kişi, görevliyi hem dövdü, hem de ensesinde sigara söndürdü. Jandarma zanlıları yakalamak için operasyon başlattı.

BELEDİYE EKİBİ KAZARA KABLOYU PATLATTI

Edinilen bilgiye göre, Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Çamyuva Mahallesi 5074 Sokak'ta akşam saatlerinde yer altındaki su borusu patladı. Arızayı onarmak üzere sokağa gelen Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) acil onarım ekibinin iş makinesi kazı yaparken elektrik hatlarına zarar verdi. ASAT ekibi, arızayı AKEDAŞ'a bildirerek çevredeki vatandaşların zarar görmemeleri ve onarıma devam edebilmeleri için yardım istedi.

Kemer İşletme Müdürlüğü arıza ekibi başka bir mahallede onarım çalışmasında olduğu için Çamyuva Mahallesi'nde oturan AKEDAŞ Arıza Bakım Onarım Elektrik Teknisyeni Mehmet Karaca (28) mesaiye çağrılarak onarım ekibi gelene kadar bir olumsuzluk yaşanmaması için bölgedeki akımı kesmesi istendi.

HEM DÖVDÜLER HEM SİGARA SÖNDÜRDÜLER

Arızanın yaşandığı bölgeye gelerek trafodan akımı kesen Mehmet Karaca, kısa süre sonra yanına gelen birkaç kişinin sert tepkisiyle karşılaştı. Karaca'ya "Elektriğini neden kestin? Hemen yeniden bağlayacaksın" diye çıkışan kişilerden biri, görevlinin durumu anlatmasına rağmen Mehmet Karaca'yı darp etti. Saldırganlardan bir diğeri de, başını öne doğru bastırdığı Mehmet Karaca'nın ensesinde sigara söndürdü.

Saldırının bildirildiği Çamyuva Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, olay yerine gelerek çevrede araştırma yaptı. Olayla ilgili H.U. isimli kişiyi gözaltına alan ekipler, şüphelileri yakalamak için çalışıyor.

İŞLETME MÜDÜRÜ: "TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Jandarma tarafından rapor alınmak üzere hastaneye götürülen Mehmet Karaca'ya yapılan saldırıyı duyup gelen AKEDAŞ Kemer İşletme Müdürü Serkan Serter de olaya tepki gösterdi. AKEDAŞ çalışanlarının elektrik gibi görünmeyen bir tehlikeyle çalıştıklarını hatırlatan Serter, "Biz çalışanlarımızın moralini yüksek tutmak için çaba gösteriyoruz. Morali bozuksa çalıştırmıyoruz. Şimdi bu çalışanımızın ensesinde sigara söndürülüyor. Bir işkencedir, vahşettir. Bu şekilde nasıl çalıştırayım ben elemanımı? Bu olayla ilgili kurumsal olarak sonuna kadar yasal takibini yapacağız. Şirketin hukuk ordusunu devreye sokacağız" diye konuştu.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler