HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elif Sıla, babasının kütüğünde

Tecavüzle suçladığı Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Y.'nin dünyaya getirdiği kız çocuğu, mahkeme kararıyla Nurettin Gider'in nüfus kütüğüne kaydedildi.

Elif Sıla, babasının kütüğünde

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde tecavüzle suçladığı Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Y.'nin dünyaya getirdiği kız çocuğu, mahkeme kararıyla Nurettin Gider'in nüfus kütüğüne kaydedildi.

Yalvaç'a bağlı Koruyaka Köyü'nde evli ve 2 çocuk annesi Nevin Y. kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider'i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak köy meydanına attı.

Olaydan sonra tutuklanan Nevin Y., 17 Kasım 2012'de cezaevinde kız bebek dünyaya getirdi. Nevin Y.'nin istemediği bebek, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurduna yerleştirildi.

'Elif Sıla' adı verilen bebek, daha sonra koruyucu aileye verildi. Nüfus cüzdanı çıkarılan Elif Sıla, anne Nevin Y. ve eşi İsmail Y.'nin kütüğüne kaydedildi.

Doğumun ardından, babanın belirlenmesi için yapılan DNA analizlerinde, Elif Sıla'nın babasının Nurettin Gider olduğu tespit edildi.

Bu gelişme üzerine soy kütüğünün doğru şekilde işlenebilmesi için açılan davada, Elif Sıla'nın İsmail olan baba adının 'Nurettin', soyadının ise 'Gider' olarak düzeltilerek kütüğe işlenmesine karar verildi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler