HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli astsubaylar İzmir'de buluştu

TEMAD üyeleri, özlük haklarının verilmediği ve hukuk dışı, insan haklarına aykırı uygulamalar yapıldığı gerekçesiyle İstanbul, Balıkesir ve Konya’dan sonra İzmir’de toplandı.

İZMİR (İHA) - Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda yapılan 'İzmir Buluşması' adlı toplantıya Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. TEMAD Güzelbahçe Şubesi Kadınlar Kolu üyelerinden oluşan folklor ekibi toplantı öncesi Ege yöresi halk oyunlarından oluşan bir gösteri sundu. İzmir İl Başkanı Hüseyin Akbaş’ın açılış konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

10. Yıl Marşı ve coşkulu tezahüratlar eşliğinde kürsüye gelen TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, "İzmir vasıflarıyla Türkiye’de medeniyettir, milliyettir, hürriyettir. Biz bugün İzmir’de astsubaylar için adalet diyoruz, adalet istiyoruz. Ayağa kalktık. İster hapishane deyin, ister darağacı deyin bundan sonra hakkımızı, hukukumuzu almadan oturmayacağız. Son üç buçuk ayda 12 astsubay intihar etti. Ey Genelkurmay Başkanlığı'nın oligarşik generallik sistemi. Bir astsubay senin yüzünden mutsuzluğa, umutsuzluğa kapılıp da silahını şakağına dayayıp ateş ederken senin bir milimetre katkın varsa bunun hesabını ne bu dünyada ne öbür dünyada veremezsin. Ben ölürsem Hacı Bayram’dan, subay ölürse Kocatepe’den cenaze kaldırıyorlar. Dönmüş bana diyor ki sen muvazzafın, görevdekinin işine karışıyorsun. Ey Genelkurmay sen benim ölüme bile karışıyorsun. Ben de muvazzafın işine karışırım" dedi.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler