HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli kadın savcıyı böyle dolandırdılar

Ankara'da kendilerini polis olarak tanıtan ve emlak çetesini çökerteceklerini söyleyen zanlılar, 75 yaşındaki emekli kadın savcıyı 8 milyon lira değerindeki ev ve arsalarını sattırarak dolandırdı.

Emekli kadın savcıyı böyle dolandırdılar

Dolandırıcılık şebekesi, Suriyeliler üzerine kayıtlı cep telefonlarını kullanıp 75 yaşındaki emekli savcı Y.Ö'ye ulaşarak kendilerini polis olarak tanıttı. Şebekenin, "yasadışı satış yapan bir emlak çetesinin çökertilmesi için düzenlenen bir operasyona yardım etmesini" istediği yaşlı kadın, evinin satışına izin verdi.

Şebeke üyesi emlakçı, emekli savcının evini piyasa değerinin yarısına kısa sürede sattı. Evin parasını da vermeyen dolandırıcılar, yaşlı kadına "operasyonun devam ettiğini ve yeni gözaltılar olacağını belirterek, parayı Merkez Bankasına yatırdıklarını" söyledi. Daha sonra operasyon kapsamında yeni zanlılara ulaştıklarını söyleyen dolandırıcılar, yaşlı kadının bir evi ile Gölbaşı'nda biri 8, diğeri 1 parsel olmak üzere toplam 9 parsel arsasını da aynı şekilde sattırdı.

8 KİŞİ GÖZALTINDA

Piyasa değeri yaklaşık 8 milyon lira olan ev ve arsalarının parasını alamayan emekli savcının bir süre sonra durumu paylaştığı avukat arkadaşının durumu polise bildirmesi üzerine, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, emekli savcının 8 milyon lira değerindeki menkul ve gayrimenkullerinin satılmasına aracılık eden veya bunları değerinin altında satın alan 8 kişiyi operasyonla gözaltına aldı.

Bu kişilerden 6'sı, sorgularının ardından savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken, satışa aracılık ettiği belirlenen emlakçı M.T. ile kardeşi E.T, adliyeye sevk edildi. Şebekenin elebaşısı olduğu tespit edilen kişinin, firari olduğu ve yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler