HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli öğretmen 107 bin lirasını dolandırıcılara kaptırıyordu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, emekli bir öğretmen, 107 bin lirasını polisin dikkati sayesinde dolandırıcılara kaptırmaktan kurtuldu.

Emekli öğretmen 107 bin lirasını dolandırıcılara kaptırıyordu

Kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, 72 yaşındaki emekli öğretmen Özay Ş. isimli kadını telefonla arayarak, "Banka hesabınızdaki paranızı ele geçirecekler. Hemen paranızı bankadan çekmeniz gerekiyor” dedi.

Yaklaşık 4 saat telefonu hiç kapatmadan dolandırıcılarla konuşan Özay Ş.'nin kızı Demet Ş., durumdan şüphelenerek 155 Polis İmdat Hattı'nı aradı. Bu arada, telefon ile bankaya yönlendirilen anne Özay Ş., hesabından 107 bin TL'yi çekti ve bankanın önünde, hattın diğer ucundaki telefon dolandırıcılarıyla konuşmaya devam etti. İhbarı alan Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, banka önüne gitti. Çantasındaki parayı yakınlardaki bir çöp kovasına bırakması istenilen Özay Ş., polisin titiz çalışması neticesinde banka önünde engellendi.

Gerçek polislerle buluşan Özay Ş.'nin telefon hattındaki dolandırıcılar telefon görüşmesini sonlandırdı. Polis, telefon kayıtlarından yola çıkarak dolandırıcıların peşine düşerken, Özay Ş. parasını dolandırıcıların elinden kurtarmanın sevincini yaşadı.

2 kız çocuğu sahibi olan Özay Ş., çocuklarıyla birlikte Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç'ı makamında ziyaret ederek, polislere teşekkür etti. Müdür Kılıç, halkın bu gibi olaylar karşısında daha dikkatli olmalarını ve şüpheli her durumun mutlaka 155 Polis İmdat Hattı'na ihbar edilmesi gerektiğini söyledi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler