HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emniyete saldırının çok net görüntüsü

Elif Sultan Kalsen'in saldırı anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırının saniye saniye görüntülerine ulaşıldı. O kadın saldırganın kimliğiyle ve olayın ayrıntılarıyla ilgili inanılmaz detaylar ortaya çıkmaya başladı. Saldırgan Elif Sultan Kalsen emniyetin girişine ilerleyerek nöbet tutan polislere ateş açıyor. Bu sırada yaralanan bir polisinin yere düştüğü, diğer polislerin de nöbet kulübesinde siper alarak saldırgana karşılık veriyorlar ve ortalama 1 dakika süren silahlı çatışma sonrası vurulan Kalsen, yere düşüp bir süre kıvranıyor.

Yaşananları anbean görmek için TKLAYIN!

İŞTE DÜN YAŞANAN OLAYIN TÜM AYRINTILARI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin önündeki polis noktasına terörist Elif Sultan Kalsen silahlı ve bombalı saldırıda bulundu. Saldırgan çıkan çatışmada öldürüldü, 2 polis ise hafif yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin girişine gelen kadın teröristin 2 el bombası attığı, bunlardan birinin patladığı ve diğerinin patlamadığı bildirildi. Olayda üzerinde bomba olan uzun namlulu silah taşıyan terörist Kalsen öldürüldü.

Ardından gelen bilgiler ise ilk açıklamaları yalanlar nitelikteydi. Saldırgan olduğu ileri sürülerek yakalanan şahsın, olay esnasında yaralandığı ve korkup kaçtığı açıklandı. Öte yandan saldırgan sayısının fazla olabileceği şüphesi ile 13 kişinin de gözaltına alındığı duyuruldu.

Saat 18.00 sıralarında Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü kapısına gelen kadın terörist, 2 el bombası attı. Emniyetin kapısının yakınına düşen el bombalarından biri patladı, diğeri patlamadı.

Terörist kadın el bombalarını attıktan sonra uzun namlulu silahla emniyetin kapısındaki polislere silahla ateş açtı. Polislerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, kadın terörist öldürüldü.

Teröristin açtığı ateş sonucu 2 polis memuru hafif yaralandı. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polislerden Tayfun Demirtaş'ın alnından, İhsan Merde'nin kolundan kurşun sıyırması sonucu yaralandığı, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

SALDIRGAN İKİ DEĞİL BİR KİŞİYDİ

Bu arada, daha önce açıklananın aksine saldırganın bir kişi olduğu, kaçtığı belirtilen kişinin İstanbul Üniversitesi'nde bugün izinsiz gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 kişiye destek vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kapısının yakınında bekleyen grupta bulunduğu, çatışma

sırasına bacağına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi. Bu grupta bulunan ve aralarında kadınların da olduğu 13 kişi ise gözaltına alındı. Silahlı ve bombalı saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Vatan Caddesi'nin büyük kısmı trafiğe kapanırken, Çapa, Fatih, Bayrampaşa ve Aksaray yönünden Emniyet Müdürlüğü'ne

çıkan tüm yollar araç ve yaya girişine kapatıldı. Aksaray-Atatürk Havalimanı hattında çalışan metro da patlamanın ardından Vatan Emniyet Durağı'nda güvenlik gerekçesiyle durmadı.

Bomba İmha Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzman polisler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü çevresindeki şüpheli paketleri, içinde patlayıcı veya bomba olma ihtimaline karşı kontrollü bir şekilde fünyeyle patlattı.

SALDIRGAN ELİF SULTAN KALSEN'İ TÜRKİYE ÇOK İYİ TANIYOR

Aylardır aranan isim Elif Sultan Kalsen (28), İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün giriş kapısına dün 17.55 sıralarında gelip elindeki iki bombayı fırlatıp daha sonra Kalaşnikof tüfekle nizamiye kapısını yaylım ateşine tuttu.

Yaklaşık 5 dakika süren çatışmada İhsan Merde ve Tayfun Demirtaş adlı polisler ile yoldan geçmekte olan Mustafa Hasan Güneş adlı vatandaş hafif şekilde yaralandı. Kadın terörist ise ölü

ele geçirildi. Kadın saldırganın isminin Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi. Elif Sultan Kalsen adını Türkiye geçmişte de duymuştu. Canlı bomba olduğu iddiasıyla hakkında arama kararı çıkarılmıştı. Ardından ortaya çıkan Kalsen, suçlamaları reddetmişti.

Daha sonra Taksim'de düzenlenen kanlısaldırıda Elif Sultan Kalsen adı yeniden gündeme gelmişti. Polis noktasına ateş açıp kaçan kadının Elif Sultan Kalsen olduğu iddia edilmişti.

Sultanahmet'teki polis noktasına düzenlenen saldırı da yine Elif Sultan Kalsen ismi ortaya atılmış, ancak saldırganın kimliğinin yabancı uyruklu olduğu belirlenmişti.

‘Canlı bomba değilim’ demişti

Elif Sultan Kalsen adı ilk olarak, 2012’de DHKP-C’nin canlı bombaları arasında geçti. Adı kamuoyuna yansıyınca kameralar karşısına geçip canlı bomba olmadığını iddia etmişti. 6 Ocak’ta Sultanahmet’te Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik canlı bomba saldırısını örgüt, Kalsen’in yaptığını açıklamıştı. Ancak saldırganın Diana Ramazanova olduğu anlaşılınca, örgüt bildiriyi geri çekti. Kalsen, ocak sonunda Taksim’de polis noktasına otomatik silahla saldırı düzenledi. Polis, kimsenin yaralanmadığı saldırıdan sonra kaçan Kalsen’in peşindeydi.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler