HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En yeni kandil mesajları

Mübarek 3 Ayların 2. ayında Göğe çıkış anlamına gelen Miraç Kandili kutlanır.

En yeni kandil mesajları

Miraç Peygamber Efendimiz HZ Muhammed'in göğe yükselmesiyle yükseğe çıkma anlamına gelen söz olarak müslümanlar tarafından kutlanır. 2016 yılı Miraç kandili 3 Mayıs Salı gecesi kutlanacak. Müslümanların Miraç gecesi dolu dolu geçirmesi Miraç Kandilinde günahlardan bağış istemesiyle geçirilir. Miraç Kandili özel duaları,mesajları ve ibadetleri merakla beklenir. Peki Miraç Kandili neler yapılmalı nasıl kutlanmalı soruları cevap veriyoruz. Miraç Kandilinde resimli SMS,Whatsapp sözleri,Facebook Durum sözleri paylaşarak Miraç Kandilini kutlayabilirsiniz.

2016 Miraç Kandili 3 Mayıs Salı gecesi kutlanacak. Müslümanlar için en önemli günlerden biri olan Miraç gecesi, özel olarak Yatsı namazından sonra 2 rek'atta bir selam verilerek 12 Rek'at namaz kılmak gerekir. Her rekatta 1 Fatiha ve 10 kere İhlas suresi okunur. İbadetler kadar uzun zamandır görüşmediğimiz akrabalarımıza,yakınlarımaza,sevdiklerimize,büyüklerimiz arayarak ya da mesaj çekerek kutlamak isteriz.

Miraç Kandili HZ. Peygamber (s.a.s), Kabe'de Hatim'de amcasının kızı Ümmühani Binti Ebi Talib'in evinde yatarken Cebrail'in kalibi Zemzem suyuyla yıkaması sonrası içini iman ve hikmetle doldurarak arsa çıkması olarak bilinir. Miraç gecesi HZ. Muhammed'in Mekke'de gece yolculuğu yaptığı ve Mescid-i Haram'da Burak adı verilen Mescid-i Aksa götürülmesi olarak müslümanlarca tanımlanır. Miraç Gecesi en iyi Necm Suresinde yer almakttadır. Necm Suresinde HZ Muhammed'in Burak atına bindiği ve Beytül Makdis'in duvarlarında bağlanmış şekilde Sahra'ya geçmesi hadislerle ve surelerle anlatılır. Kur'an-ı Kerim'de Peygamber Efendimiz göğe yükselirken, Cebrail ile birlikte HZ Adem,HZ Yusuf, HZ Yahya, HZ isa,HZ Harun,HZ idris,HZ Musa ve HZ İbrahim peygamberleri görerek Sidret'ül Münteha'ya çıkmıştır. Bu mübarek günde ilk olarak SMS atmak isteyenleri bekletmeden Miraç Kandili Mesajları sizlerle paylaşıyoruz.

2016 Miraç Kandili Mesajları

Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler,mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler. İyi Kandiller

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaslarini bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.

Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

En ışıltılı bakışların gözlerinde, en tatlı sözlerin kulaklarında, tüm mutlulukarın avuçlarında ve en sonsuz sevgilerin gönlünce yaşayacağı nice mutlu kandillere….

Avuçlarin açildigi, gözlerin yasardigi, ilahi esintilerin kalpleri oksadigi anin bir asra bedel oldugu bu gece dualarda birlesmek dilegiyle kandilinizi kutlarim.

Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle kandilin mübarek olsun.

Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle kandiliniz mübarek olsun.

Geçmişin bugünle, ışığın gölgeyle umudun gerçekle, ışığın gölgeyle, üzüntünün neşeyle, öfkenin sevgiyle barıştığı nice Miraç kandillerine .

Allah’ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Miraç Kandiliniz mübarek olsun

Miraç kandili mesajları ile bu özel gecenizi kutluyoruz.

Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Miraç Kandiliniz mübarek olsun!

Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Miraç kandiliniz mübarek olsun.

Mübarek Miraç gecesinin büyüsüne kapılmanız dileğiyle, Miraç kandiliniz mübarek olsun..

Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Miraç Kandiliniz mübarek olsun..

Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, Miractan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Miraç Kandiliniz mübarek olsun..

Allah ile olduktan sonra ölümde ömürde hoştur…(MEVLANA) Miraç geceniz mübarek olsun

Sevmek adamaktır…ALLAH’ı sevmek sevgiyi ölümsüzleştirmektir.. Miraç geceniz mübarek olsun

100 de ısrar etme,90 da olur. İnsan dediğnde Noksan da olur. Sakın büyüklenme! elde neler var, 1 ben varım deme, Yoksan da oLur! hayırlı kandiller

Bir kimsenin kalbinde Allah olursa, Allah onun hem bu dünyada , hem ahirette yardımcısı olur. Miraç geceniz mübarek olsun.

Rabbimizin en büyük hediyesinin, imanımız olduğunu unutmayalım. Miraç geceniz mübarek olsun.

Selam sualden öncedir. kimki size selam vermeden sual sorarsa ona cevap vermeyiniz. Miraç geceniz mübarek olsun.

Namazda ruhun, kalbin, aklın büyük bir rahatı vardır geceniz mübarek olsun

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz’e. Hayırlı kandiller..

Günler bize dostların güzelliği ile, geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Miraç Kandiliniz mübarek olsun..

Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu,rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere…

Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler,mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler…. Miraç Kandiliniz mübarek olsun

-Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.

-Kim canı gönülden iman eder, kalbini her türlü günah, nifak ve bozgunculuktan temiz tutar, dili ile doğru ve tatlı konuşur, endişeye düşmeden haline razı olur, doğru ve güzel huylu olursa gerçekten mutluluğa erer. Mirac Kandiliniz mübarek olsun

Affımıza vesile olması dileklerimle Miraç kandilinizi tebrik ederim.

Allah’in rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül günesiniz hiç solmasin, yüzünüz aydin olsun, kabriniz nur dolsun, makaminiz Firdevs, dualariniz kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..

Allah’ın Rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız firdevs, dualarınız kabul olsun. kandiliniz kutlu olsun…..

İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle, Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek Miraç kandilinizi kutlarım Allaha emanet olun. Güzel kandiller..

Gecenin güzel yüzü yüregine dokunsun, seytan senden uzakta, melekler basucunda olsun, günes öyle bir geceye dogsun ki dualarin kabul kandilin mubarek olsun.

Bin aydan daha hayırlı bu mübarek gecenin büyüsüne kapılmanız dileğiyle Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin,büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

Allah’ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

Yükü sevgi özü saygı gücü barış süsü hoşgörü olan mübarek miraç kandilini kutlarım Allah’a emanet olun.

Miraç Gecesi Neler Yapılır?

Miraç Gecesi Kur'an-i Kerim okuyarak geçirebilirsiniz. Kur'an okudukdan sonra Cevsen-ül Kebir okuyabilirsiniz. Ayrıca Allah rızası için namaz kılabilirsiniz. Geçmiş günler ve yıllar için Allah'tan af dilenebilir günahlarınızın bağışlanmasını isteyebilirsiniz. Allah'tan kalan ömrünüz için sağlık,huzur, hastalara ve yaşlılara şifa dileyebilirsiniz. Kandillerin bambaşka bir boyutu olan Dargın ve küskünlüklerinizi barıştırarak güzel sevaplar alabilirsiniz.

Kur'an-i Kerim Miraç DUASI!

Lâ yukellifullâhu nefsen illâ vus’ahâ lehâ mâ kesebet ve aleyhâ mektesebet rabbenâ lâ tuâhıznâ in nesînâ ev ahta’nâ, rabbenâ ve lâ tahmil aleynâ ısran kemâ hameltehu alellezîne min kablinâ, rabbenâ ve lâ tuhammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih(bihî), va’fu annâ, vagfir lenâ, verhamnâ, ente mevlânâ fensurnâ alel kavmil kâfirîn(kâfirîne).

Allah kimseyi gücünün yettiğinden başkasıyla mükellef kılmaz (sorumlu tutmaz). Kazandığı (dereceler) onundur ve iktisap ettiği (kazandığı negatif dereceler) de onundur (sorumluluğu onun üzerindedir). Rabbimiz! Şâyet unuttuysak veya hata yaptıysak bizi aheze etme (sorgulama). Rabbimiz, bizden öncekilere yüklediğin gibi bizim üzerimize ağır yük yükleme. Rabbimiz, takat (güç) yetiremeyeceğimiz şeyi bize yükleme. Ve bizi af ve mağfiret et ve bize rahmet et (Rahîm esması ile bize tecelli et, rahmet nurunu gönder). sen bizim Mevlâmız’sın. Artık kâfirler kavmine karşı bize yardım et.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler