HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli kadın dolmuşta kâbus yaşadı

Marmaris ilçesinde, yüzde 60 engelli raporu olan Çiğdem Kargal, Armutalan dolmuşunda engelli kartı olduğu gerekçesiyle ücret ödemeyince başına gelmeyen kalmadı.

Engelli kadın dolmuşta kâbus yaşadı

Çiğdem Kargal, Cumartesi günü Armutalan'dan Marmaris şehir merkezindeki işyerine gitmek için bir dolmuşa bindi. Engelli kartı bulunan genç kadın, dolmuşlardan ücretsiz yararlanıyordu. İddiaya göre; sabah işe gitmek için dolmuşa binen Kargal, araçtan inmek üzereyken şoför İ.S, kapıları kapatıp kadından ücret talep etti. Hemen her gün bindiği dolmuştan ücret talep edilmesine şaşıran kadın engelli kartını gösterdi. Ancak İ.S, ‘bugün hafta sonu ücret ödemen gerekiyor, ödemezsen seni aldığım yere geri götürürüm‘ diyerek kadının yüzüne demir para fırlattı. 15 dakika boyunca dolmuşun içinde hapis kalan engelli kadın yaşadıklarını dolmuş hattının yetkililerine anlatmak için gittiğinde de yine aynı saldırgan tavırla karşılaştı. Çiğdem Kargal, şoför İ.S'nin cezalandırılmasını, Marmaris'te de halk otobüsü uygulamasının başlamasını istedi.

GEREKLİ CEZAYI VERECEĞİZ

Armutalan 51. Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hayati Akgül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çiğdem Kargal'ın kendilerine dilekçe ile başvurduğunu kaydetti. Akgül, kooperatif yönetimi olarak, başvuruyu değerlendirdiklerini, dolmuş şoförü İ.S'ye gerekli cezanın verileceğini söyledi.

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler