HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli kıza tecavüzle suçlanan liseli, DNA testiyle aklandı

Muğla'da engelli kıza tecavüz ettiği iddia edilen 15 yaşındaki lise öğrencisi B.A.'yla ilgili yapılan DNA testinde böyle bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi

Engelli kıza tecavüzle suçlanan liseli, DNA testiyle aklandı

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, doğuştan işitme engelli, işitme cihazı yardımıyla duyabilen 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi B.Ş.'ye okul arkadaşlarıyla gittiği piknikte tecavüz edip, hamile bıraktığı ileri sürülen 15 yaşındaki lise öğrencisi B.A.'nın İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'ndan gelen DNA testi sonuçlarından suçsuz olduğu ortaya çıktı.

Ortaca Cumhuriyet Savcılığı, Adli Tıp Kurumundan gönderilen "DNA testinde ceninin biyolojik babasının suça sürüklenen çocuk B.A. olmadığı belirlenmiştir" raporu üzerine şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Avukat Serap Yalılı, müvekili B.A.'nın mağdur olduğunu belirtip, haklarını yasal yollardan arayacaklarını söyledi.

Doğuştan yüzde 100 işitme engelli B.S., 4 yaşına geldiğinde İzmir'deki bir hastanede ameliyat oldu. İki yıl sonra da sağ kulağının arkasına cihaz takılıp, derisinin altına çip yerleştirildi. Ancak, 1500 TL değerindeki cihaz, 2007 yılında bozuldu ve yerine yenisinin temin edilememesi nedeniyle duyamayan ve okulunda da arkadaşlarından kalan B.Ş.'nin dramı, yerel ve ulusal basında haber oldu. Haber ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden yardımseverler o dönemde bir lokantada 700 lira ücretle çalışan 44 yaşındaki bedensel engelli baba İsmail Ş. ve 40 yaşındaki anne Ayşe Ş.'ye ulaşarak maddi yardımda bulundu. Yapılan 3 bin 200 liralık yardımla B.Ş.'ye yeni bir işitme cihazı takıldı. B.Ş., işitme cihazının takılmasıyla birlikte hızla konuşmayı ve okumayı öğrendi.

PİKNİKTE KABUS

Şu an ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi olan konuşmakta biraz güçlük çekse de derslerinde çok başarılı olan B.Ş.'nin yaşamı geçen mayıs ayında bir grup kız arkadaşıyla gittiği Dalaman yakınlarındaki ormanlık alandaki piknikte kabusa döndü. Piknikte B.Ş., tecavüze uğradı. Korkup ailesine yaşadıklarını anlatamayan B.Ş., okula da bir süre gitmedi. Ancak, Ayşe Ş., kızı B.Ş.'nin adet görmediğini fark edince gerçek ortaya çıktı. Ayşe Ş., eşi İsmail Ş. ile kızını götürdüğü Ortaca Devlet Hastanesi'nde kızlarının 39 günlük hamile olduğunu öğrenince şoke oldu. Pedagog eşliğinde Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesine başvurulan B.Ş. mahkeme kararıyla kürtaj oldu. B.Ş.'nin ifadesinden yola çıkan polis kıza tevacüz ettiği öne sürülen Köyceğiz Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi B.A. ile yanlarındaki kız arkadaşları E.E.'nin ebeveynlerinin gözetiminde ifadelerini alıp, serbest bıraktı. B.Ş. ve tecavüz ettiği önesürülen B.A.'dan DNA testi için kan ve kıl örnekleri alındı. Kızı B.Ş.'nin DNA testi sonucu gelirken, B.A.'nın test sonuçlarının halen gelmediğini ve adli soruşturma sürecinde bir şey yapılmadığını ileri süren İsmail Ş., bir süre duruma isyan etti. Babanın bu isyanı da yerel ve ulusal basında haber oldu.

"DNA TESTİ SONUCU TEMİZ ÇIKTI"

B.Ş.'ye tecavüz etmekle suçlanan B.A.'dan alınan kan ve kıl örneklerinin İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'ndaki ceninin karşılaştırılarak yapılan DNA testinin sonuçları da kasım ayı başında Ortaca Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştı. Savcılığa ulaşan raporda, "DNA testinde ceninin biyolojik babasının suça sürüklenen çocuk B.A. olmadığı belirlenmiştir" denildi. Rapor üzerine Ortaca Cumhuriyet Savcısı Ragıp Güllü, B.A.'nın suçu işlediğini gösteren kesin, inandırıcı ve yeterli delil elde edilmediği, mağdur ve müştekinin soyut iddiaları dışında hiçbir iz ve emareye rastlanmadığı gerekçesiyle geçen 8 Kasım'da kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Müvekkili B.A.'nın suçsuzluğunun İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'ndan gelen DNA testi sonucunda ortaya çıktığını belirten Avukat Seralp Yalılı, şöyle dedi:

"Müvekkilim hakkında daha önce basında yer alan haberler sonrasında yaşadığı Dalaman ve okula gittiği Köyceğiz'de bir çok kez saldırıya uğradı, tehditlere maruz kaldı. Hatta son 15 gündür okul idaresinin de izni ile okula da gitmiyor. Herkes ona suçlu gözüyle bakıyordu. Ancak, B.Ş.'ye tecavüz edenin o olmadığı ortaya çıktı. Dava açıp, biz de yasal yollardan hakkımızı arayacağız."

"SORUMLULARI BULUNUP, KANUN ÖNÜNDE HESAP VERECEK"

Muğla Valisi Amir Çiçek de, fail hakkında gerekenin yapılacağını ifade ederek "Aileyi de mağdur etmeyeceğiz. Hepimizi rahatsız eden bu durumun yapan kişi veya kişiler kimse cezalarını çekecekler. Bu olay okulda olmamış bu istenmeyen bir durum. Yapan veya yapanlar kanun önünde hesap verecekler ve yargıda karşılığı ne ise cezalarını çekecekler. Biz de konu ile yakından ilgileniyoruz. Kızımıza gerekli her türlü konuda ve psikolojik desteği sağlıyoruz. Bu konuda babanın yargıda gecikme olduğu konusunda şikayetleri var. Savcılarımızla gerekli çalışmaları tamamlamak üzere oldukları konusunda fikir alışverişinde bulunduk, en yakın sürede bir çözüme kavuşacak ve suçlular cezasını çekecekler" dedi.

"SUÇLU KİMSE YARGI ÖNÜNE ÇIKARTILSIN"

Savcılığın kovuşturmaya yer olmadığı yönündeki kararı üzerine İsmail Ş., "Peki, benim kızımın durumu ne olacak? Adalete sonuna kadar güveniyorum. Kızımın mağduruyetinin giderilmesi için kim suçlu ise bulunup, yargı karşısına çıkartılıp, hakettiği ceza verilsin. Başta kızım olmak üzere ailecek psikolojimiz bozuldu, uyku uyuyamıyoruz. Olay gününde orada olan başka bir kaç erkek çocuk daha varmış, onların ortaya çıkartılmasını istiyoruz" dedi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler