HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli öğrencileri taşıyan araç traktörle çarpıştı: 9 yaralı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 9 kişi yaralandı. Yaralananların çoğunun engelliler okulu öğrencileri olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre kaza, Doğanşehir ilçesi Savaklı köyünde D 100 karayolu üzerinde meydana geldi. Çoğunluğu engelliler okulu öğrencileri olmak üzere toplam 9 kişi yaralandı. Yaralılar Doğanşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Engelli öğrencileri taşıyan Erdal Sülü yönetimindeki 44 FP 104 plakalı doblo tipi araç,köyün içinden karşıdan karşıya geçmek isteyen 46 P 2331 plakalı traktörle çarpıştı. Emekli geçici köy korucusu, traktörün sürücüsü İbrahim Akbaş (48) yaralanırken, minibüste bulunan N.A. (38), Y.G. (8), Z.S. (13), E.K.D. (11), Z.T. (49), K.K. (10) G.T. (9) ve E.S (35) çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yolu yaklaşık 1,5 saat trafiğe kapatan köylüler, köye yapılan bariyerlerin kazaların artmasına sebep olduğunu savunarak, derhal sökülmesini ve yerine MOBESE kamerası ya da trafik radarının konmasını istediler. Yolu kapatan köylüler araçların geçişine izin vermezken, Savaklı köyünün ortasından ikiye bölen Malatya Adana karayolunda geçmişte bu köyde çok sayıda kaza olduğunu belirten köylüler, şimdiye kadar hatırlandığı üzere aynı yol aynı mevkide 7 ölümlü ve 18 yaralamalı kazanın meydana geldiğine dikkat çekerek, bugünküyle birlikte toplamda 27 yaralamalı kaza olarak kayıtlara geçtiğini bildirdiler.

Daha sonra olay yerine Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük gelerek, kamera ve üst geçit ne gerekiyorsa yapacaklarına söz verdikten sonra yol trafiğe açıldı.

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler