HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engellinin ailesine dava şoku

Engelli raporundaki hayır kısmı üzeri daksil ile silinip evet işaretlediği için hem engelli maaşı hem de evde bakım ücreti iptal edilerek aileye sahtecilikten dava açıldı.

Engellinin ailesine dava şoku

Adana’da bedensel engelli olduğu için vücudunun hiçbiryerini kullanamayan bir kişinin engelli raporundaki hayır kısmı üzeri daksil ile silinip evet işaretlediği için hem engelli maaşı hem de evde bakım ücreti iptal edilerek aileye sahtecilikten dava açıldı.

Türkan (47), Nevzat Sidar (42) çiftinin 7 çocuğundan biri olan Hakan Sidar (20) dünyaya bedensel engelli olarak geldi. Vücudunun hiçbir uzvunu kullanamayan Sidar 6 yıl önce babasını kanserden kaybetti. Sidar annesi ile birlikte hayatta kalma mücadelesi verirken, annesi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvurarak engelli maaşı ve evde bakım ücreti almak istedi. Bunun üzerine aile hastaneden yüzde 99 ağır engelli belgesi alarak hem engelli maaşı hem de evde bakım ücreti almaya başladı. Ancak aradan 3 yıl geçtikten sonra anneye "evrakta sahtecilik" yapıldığı gerekçesiyle iki maaşında iptal olduğu ayrıca verilen maaşlarında faiziyle birlikte ödenmesi gerektiği aksi taktirde hapse atılacağı uyarısı geldi. Bunun üzerine yapılan araştırmada engelli belgesinin üzerindeki ağır engelli kısmındaki hayır yazısının üstünün daksil ile silindiği evet bölümü işaretlendiği için böyle bir karar alındığı ortaya çıktı. Bunun üzerine aile mahkemeye başvurarak yüzde 99 engelli oğlunun engelli olduğunu ispatlamaya çalıştı. Mahkeme bedensel engelli Hakan Sidar’ın mahkemeye getirilmesini talep etti bunun üzerine mahkemeye getirildi. Mahkeme engelli genci görünce ailenin sahtekarlık yapmadığına karar verdi. Anne Sidar, kendisinin işi olmadığını akrabalarının yardımıyla engelli çocuğuna devletin verdiği maaşla geçindiklerini belirterek, "Oğlum Hakan’ın maaşını almaya gittiğinde maaşın iptal olduğunu öğrendik. Daha sonrada bize sahtekarlık yaptınız diyerek dava açıldı. Ben hiçbirşey anlamadım. Biri bizim belgelerde oynamış bu nedenle engelli oğlum sağlam görünüyormuş. Şimdi hem engelli maaşı, hem de evde bakım ücreti iptal oldu. Üstelik bu yoklukta avukat tutup mahkemelerle uğraşıp engelli oğlumun sağlam olmadığını kanıtlamaya çalıştık. Böyle bir hata nasıl olabilir anlamıyorum. Şimdi devlet büyüklerimden yardım bekliyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ise engelli gencin probleminin kendilerine verilen hastane raporunda ağır engelli kısmındaki hayır bölümünün daksil ile silinip evet kısmının işaretlenmesinden kaynaklandığını, aile ilgili çalışma başlattıklarını bildirdi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler