HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engin Tekintaş tahliye oldu

ORDU (İHA) - Kapatılan Refah Partisi'nin eski Genel Başkanı Necmeddin Erbakan'ın kayıp trilyon davasında yargılanan ve 170 gündür Ünye M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Refah Partisi İl eski Başkanı Engin Tekintaş bu sabah tahliye oldu. Refah Partisi eski Ordu İl Başkanı Engin Tekintaş'ın tahliyesinin ardından tutuklu il başkanı kalmadı.

Engin Tekintaş'ın tahliyesi nedeniyle çok sayıda belediye başkanı, partili ve vatandaş cezaevi önüne geldi. Engin Tekintaş'ın tahliyesi sırasında annesi Fatma Tekintaş oğluna sarılarak göz yaşı döktü. Tekintaş'ın oğlu Hilmi Müfit de bir an olsun babasını bırakmadı. Engin Tekintaş'ın tahliyesi nedeniyle cezaevi önünde kurban kesildi.

"ÖZGÜRLÜĞÜN BEDELİ PARAYLA ÖLÇÜLEMEZ"

Refah Partisi eski Ordu İl Başkanı Tekintaş, tahliye olduktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, özgürlüğün neye yaradığını ceza evindeyken anladığını belirterek, "Özgürlüğün bedeli olmayan, parayla ölçülemeyen bir değer olduğunu söyleyebilirim. Ama siyaset bu. Netice itibari ile bizi bazen hizmet alanında bazen de gereği üzerine cezaevinde bulundurmayı buluşturmayı böyle nasip eyledi. Bu da takdiri ilahidir. Kaderimizde var olan bir dönemi yaşadık. Bir tarafı da siyaset için böyle bir yerde olduğumuz için mutsuz değiliz. Ama Allah hiç kimseyi hiçbir şekilde ceza evine düşürmesin. Rahat da olsanız çok sıkıntılı da olsanız bu ortamda özgürlüğün gittiği sadece insanların dar bir alanda yaşadığını görüyorsunuz" dedi.

"Böyle bir konuyu gündeme taşıyarak Türkiye'de 28 Şubat sürecinin arkasından birilerin kurban edilmesi gerekiyordu" diyen Tekintaş, "Bu da o dönemdeki İl Başkanları oldu. Sayısı 70'e yakın arkadaşımız bu cezayı bir şekilde çektiler. Siyasetin hangi dönemde neyi getireceğini çok fazla kestiremiyoruz ama bu bir bedeldir. Biz bu bedeli ödedik. Elbetteki kamuoyun bu bedeli niçin ödediğimizi çok daha iyi biliyor. Bu tablo da onu gösteriyor. Siyaseti kendi adımıza yapsak çok farklı şeyler düşünürdük. Halk için hizmet için ve bunun bundan sonra da bu dürüstlükte ve bu düzende devam edeceğine inanıyoruz. Önemli olan da budur" diye konuştu.

Engin Tekintaş'ın annesi Fatma Tekintaş ise "Biz aza katlanamadık çoklara Allah sabır versin. Yollarınız Kabe yolu olsun" dedi.

Engin Tekintaş daha sonra 100 araçlık konvoyla Ordu'ya hareket etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler