HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erciyes Üniversitesi besyo’dan örnek ve anlamlı proje

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretmenlik Bölümü Öğretim Elemanı ve Öğrencileri son derece anlamlı ve örnek projeye imza attılar.

Erciyes Üniversitesi besyo’dan örnek ve anlamlı proje

Geçtiğimiz yıllarda Topluma Hizmet Uygulamalrı dersini görüp Yüksekokuldan mezun olan ve bu sene başında KPSS sınavında ki başarıları sayesinde atanarak görevlerine başlayan Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu Beden Eğitimi Öğretmenlerinin görev yaptığı Türkiye genelinde ki yaklaşık 39 okula spor malzemesi,kıyafet,Kırtasiye malzemeleri,Ayakkabı v.b konularında destek olan BESYO öğrencileri proje sırasında ve sonrasında son derece duygusal,mutlu anlar yaşadılar…

Proje koordinatörü ve yürütücüsü Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Elemanı Hasan AKSOYAK proje hakkında yaptığı değerlendirmede “3 yıldır bu dersi yürütmekteyim.Projeye ilk başladığımız dönem kan bağışı, çevre düzenlemesi, Mavi kapak toplama kampanyası,İhtiyaç sahibi okullara spor malzemesi yardımı , Huzurevi ziyaretleri, Engellilerle Dostluk müsabakaları gibi bir çok proje düzenlemiştik. 2012-2013 Eğitim –Öğretim yılı Güz yarıyılında Yüksekokulumuz da yürütmüş olduğum Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bu projeleri tamamen ihtiyaç sahibi okullara çeşitli malzemeler konusunda yardım ve destek amaçlı olarak değiştirmiş ve 47 okula destekte bulunmuştuk.Bu sene yapmış olduğumuz projeler sonunda bugüne kadar yaklaşık 100 okula ulaşma şansı bulduk…

Bu Eğitim –Öğretim döneminde ise vize sınavları öncesi Türkiye genelinde Kayseri(15), Yozgat (5),Nevşehir (4) ,Sivas (2) , Erzurum, Kırşehir, Muş, Mardin, Şırnak(2) ,Çorum, Van, Tokat, Kars, Konya, Batman, Hakkari’ deki yaklaşık 39 Ortaokul ve Liseyi kapsayan çeşitli projeler düzenledik. Bu projeler kapsamında geçtiğimiz yıllarda okulumuzdan mezun olarak şuan Türkiye’nin dört köşesinde görev yapmakta olan değerli meslektaşlarımızın bizimle görüşmeleri ve ihtiyaçları doğrultusunda elimizden geldikçe onlara destek olmaya çalıştık. Öğretmenlik bölümünde bu dersi alan öğrencilerimiz gerçekten projenin başından sonuna kadar son derece özverili ve fedakarca projeye destek oldular. Topluma hizmet uygulamaları dersi ile birey olarak içinde yaşanılan topluma , kendi bilgi becerileri doğrultusunda ,karşılıksız hizmet anlayışını geliştirmek amaçlanmaktadır. Öğrencilerimiz kendileri de mezun olup göreve başladıklarında herhangi bir ihtiyaç durumunda ne tür bir yol izlemeleri gerektiğini bu proje sayesinde öğrenme şansı buldular. Topluma Hizmet Uygulamaları Öğretmen adaylarının sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemekte ve toplum içinde ki sağlıklı iletişimi sağlamayı yardımcı olmaktadır. Vize sınavlarına kadar yapmış olduğumuz bu projelere ek olarak bu dönem içerisinde bedensel,zihinsel,işitme ve görme engellilerle ilgili turnuvalar düzenleme okul ziyaretleri. Çocuk hastanelerinin ziyaret edilmesi onlara moral etkinlikleri düzenlenmesi gibi birçok proje daha yapmayı planlamaktayız.

Bu anlamda bu projeyle tanımadığımız yüzlerde bir tebessüm hasıl etmeye çalışan ve bu tarifi imkansız ve kadirşinaz projeye destek olan Başta Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Prof.Dr. Kenan AYCAN’a,Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Akademik ve İdari Personeline, Destek olan tüm özel ve yerel kamu kurum ve kuruluşlarına, firmalara,hayırseverlere, vakıflara, ve teşekkürün en büyüğünü hak eden geleceğimizin mimarları gözbebeğimiz Öğretmenlik bölümü öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum.” Dedi.

Proje kapsamında 1 adet masa tenisi masası,110 adet voleybol topu, 160 basketbol topu, 124 futbol topu, 188 hentbol topu, 8 badminton seti, 15 masa tenisi seti, 280 çift ayakkabı, 220 parça kıyafet, 1850 adet kurşun ve kırmızı kalem,120 kutu silgi, 29 adet eşofman takımı, 2 adet voleybol direği, 5 adet voleybol filesi, 5 adet basketbol filesi, 14 adet forma ve şort, 23 adet şapka, 67 adet ayrım forması, 30 adet ayrım hunisi, 15 adet defter,15 adet SBS ve YGS çalışma ve test kitabı, 2 adet ecza dolabı ve ecza seti,25 kg un, 3 koli makarna,pirinç,mercimek v.b, 100 adet okul pantolunu, 220 adet kot pantolon, 215 adet defter yüzü, çok sayıda atkı,bere,eldiven,yorgan,yastık,battaniye v.b toplanarak ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere okullara ulaştırıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler