HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Erdoğan'a ağır hakaret var'

Recep Tayyip Erdoğan'a Iğdır mitingi sırasında hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Hüseyin Ali Karabağ (24), "Ben hakaret etmedim. Benim devlet büyüklerimle bir sıkıntım olamaz" dedi.

'Erdoğan'a ağır hakaret var'

Karabağ'ın açıklamaları medyada yer alınca onu serbest bırakan Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı gece internet sitesine açıklama koyarak 'ağır hakaret' suçlamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Haziran günü Zübeyde Hanım Bulvarı'nda yaptığı mitingi alan dışında izleyen 26 yaşındaki Hüseyin Ali Karabağ, bu sırada iddiaya göre "Ahmet Davutoğlu geldi ne değişti ki şimdide Cumhurbaşkanı gelmiş. Niye gelmiş?" dedi. Bu sözleri üzerine sivil polisler tarafından gözaltına alınan Karabağ, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Geceyi emniyete geçiren Hüseyin Ali Karabağ dün saat 12.00 sıralarında adliyeye çıkarıldı. Hüseyin Ali Karabağ, savcıya verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Azeri kökenli olan ve Ak Parti il Başkanlığı karşısındaki evlerinin balkonuna Atatürk posteri ve 3 hilalli MHP bayrağı asan Hüseyin Ali Karabağ, DHA'ya yaptığı açıklamada olayı şöyle anlattı:

"Cumhurbaşkanı gelecekti. Ben de zaten mitinge katılamadım. Bir arkadaşım vardı. Onu bıraktım. Ondan sonra geri dönüp evime gelirken yolda iki tane polis vardı. Onlar da duydu, duymadı. Zaten duymadıkları için bana teyit ettirdiler bir daha. Geçerken oradan şöyle söyledim: Sayın Başbakanımız geldi. Bir şey değişmedi. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız geldi, ne değişti ki Iğdır'da? Bunu söyledim. Hatta bana sordular, polis memurları. Ben onu söyledikten bir 50 metre kadar gittim sonra beni çağırdılar. Seslendiler. Ben kendi isteğimle gittim polis memurlarının yanına. Ve orada bana sordular. 'Az önce ne söyledin; biz duymadık', diye. Onu söyledikten sonra bir kargaşa oldu. Beni yatırdılar yere zorla. Beni karakola götürdüler. Gözaltına aldılar. Karakola götürdükten sonra beni sayın savcımız çağırdı. Götürülmedim, izin vermediler. Bir yerlerden telefon geldi. Bir şeyler oldu. Ben 08.00'de çıkacağıma 12.00'de Adliyeye götürüldüm. Ne olduysa ifademi verdim. Savcı bey beni serbest bıraktı. Ondan bir yarım saat sonra bir daha polis memurları geldi. Sayın hakime hanımımızın yanına gittim. Denetimli serbestlik ve yurt dışı yasağı verildi bana."

KARABAĞ: BENİM DEVLET BÜYÜKLERİMLE BİR SIKINTIM OLAMAZ

Karabağ, "Benim hiçbir şekilde devlet büyüklerimle bir sıkıntım olamaz; Sayın Başbakanımızla, Sayın Cumhurbaşkanımızla. Sadece polisler bana gıcıklık yaparak o olayı yaşattılar. Zaten ben kendi isteğimle polislerin yanına gittim. Ben eğer öyle bir şey söylediysem neden o anda beni durdurmuyor ki ben gittikten sonra beni çağırıyor? Ben kendi isteğimle gittim zaten yanına hatta bana sordu, ne söyledin orada az önce, diye. Ben de dedim ki Sayın Başbakanımız geldi ne oldu, bir de Sayın Cumhurbaşkanımız geliyor? Bu kadar kargaşa, yoğunluk, trafik, her şey. Yoksa benim sayın devlet büyüklerimizle hiçbir sıkıntım yok" diye konuştu.

SAVCININ AÇIKLAMASI

Karabağ'ın başına gelenlerin medyada yer almasının ardından Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı, yayınlanan haberlerin ardından 2 Haziran gecesi 'http://www.igdir.adalet.gov.tr' sitesinin 'duyurular' bölümüne bu olayla ilgili bir açıklama yaptı. Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz'ın olayla ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:

"01/06/2015 Tarihinde sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyareti sırasında yaşanan bir olay hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan bir soruşturma ile ilgili olarak yayınlanan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'niye gelmiş' dedi, gözaltına alındı' haberleri ile ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek için aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşma yaptığı alanın önünde görevli polis memurlarının ve çevredekilerin duyacağı şekilde Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan hakkında ağır hakaret içeren ifade kullandığı tespit edilen bir kişi hakkında görevlilerce resmi tutanak düzenlenmiş, olayla ilgili Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a hakaret iddiası ile başlatılan soruştura kapsamında şüpheli göz altına alınmış, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmış, soruşturma dosyası mahkemeye gönderilerek şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri talep edilmiş, mahkemece adli kontrol kararı verilmiştir. Bahsedilen soruşturmanın konusu gerçek dışı olan haberlerde belirtilen sözler değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler