HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erkek arkadaşıyla ilişkiye girmeyen kadını...

Samsun’da 45 yaşındaki Hatice Ç., para karşılığı bir erkekle cinsel ilişkiye girmesini teklif ettiği kadın arkadaşını bıçakladığı için üçüncü kez yapılan yargılamada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erkek arkadaşıyla ilişkiye girmeyen kadını...
Ağlayarak savunma yapan tutuksuz sanık Hatice Ç., "Hepimiz alkollüydük. Ne yaptığımızı bilmiyorduk. Kendisi de bana ağır şekilde küfür edince öfkelendim" dedi. Hatice Ç.’ye yerel mahkeme yaralamadan iki kez ceza vermiş, ancak Yargıtay iki kararı da bozarak sanığın öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmasını istemişti.
Samsun’da 2005 yılının Temmuz ayında meydana gelen olayda, iddialara göre Hatice Ç., erkek arkadaşı 39 yaşındaki G.Y. ve kadın arkadaşı 38 yaşındaki Ş.D. birlikte alkol aldıktan sonra otomobille gezmeye çıktı. Birlikte dolaşırken G.Y., Ş.D ile cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ancak genç kadın bu teklifi kabul etmedi.
Bunun üzerine Hatice Ç., kadın arkadaşını ilişkiye girmesi için ikna etmeye çalıştı. İki kadın arasında tartışma çıktı. Hareket halindeki otomobilde tartışırlarken, Hatice Ç. arkadaşını karnından 9 yerinden bıçakladı. Daha sonra da erkek arkadaşı ile birlikte kendisini hastane önüne bırakarak kaçtı. Ağır yaralı olan Ş.D.’nin ifadesi doğrultusunda harekete geçen polis, Hatice Ç. ve G.Y.’yi yakaladı. G.Y. serbest bırakılırken, Hatice Ç. nöbetçi mahkeme tarafından öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklandı.
2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1.5 ay sonra yapılan ilk duruşmada tahliye olan Hatice Ç., 2006 yılı Aralık ayında yaralamadan 2 yıl 1 ay ceza aldı. Yargıtay verilen cezayı az bulup tekrar yargılanmasını isteyerek kararı bozdu.
İkinci kez yerel mahkemede hakim önüne çıkan Hatice Ç., 2008 yılı Haziran ayında bu kez yine yaralama suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay bu kararı da bozarak sanığın öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanmasını istedi.
Üçüncü yargılamada Hatice Ç. bugün son kez hakim karşısına çıktı. Eski savunmalarını ağlayarak tekrarlayan sanık Hatice Ç., "Hepimiz aşırı derecede alkollüydük. Ne yaptığımızı bilmiyorduk. Tartışırken bana ağır küfürler etti. Ben de dayanamadım. Ş.D. hayat kadınıdır. Ben kimseyi satmadım. İlişkiye girmek için para istedi. Parada anlaşamayınca tartışma çıktı. Ben de bu tartışmaya katıldım ve sonucunda bu olay meydana geldi. Çok pişmanım" dedi.
Duruşmaya katılmayan Ş.D. ise, daha önceki celselerde sanıktan şikayetçi olmadığını söyleyerek, "Erkek arkadaşının cinsel ilişki teklifini kabul etmediğim için tartışma çıktı. Ben de kendisine küfür ettim. O da beni bıçakladı. Ancak şikayetçi değilim" diye konuşmuştu. Mahkeme, Hatice Ç.’ye haksız tahrik altında Ş.D.’yi bıçakla öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.
DHA


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler