HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erkek gibi giyinip PKK gösterisine katıldılar

Adana’nın Ceyhan ilçesinde, Nevruz’u bahane ederek polise saldıran bölücü terör örgütü PKK yandaşları arasında, erkek kılığına girmiş 2’si küçük yaşta 3 kız yakalandı.

Erkek gibi giyinip PKK gösterisine katıldılar

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde Nevruz'u bahane ederek polise saldıran, bölücü terör örgütü PKK yandaşı 8 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınan eylemcilerin arasındaki 3 kişinin erkek gibi giyinen genç kız olduğu anlaşıldı.

Ceyhan İlçesi'nin Belediyeevleri ve Esentepe mahallelerinde, Nevruz kutlamalarının yasaklanmasını bahane eden bölücü terör örgütü PKK yandaşları, ateş yakıp yolu kapattı. İhbar üzerine bölgeye giden Ceyhan polisi, PKK yandaşlarını yolu açması konusunda uyardı. Ancak PKK yandaşları polise havai fişek, taş, molotofkokteyli ve el yapımı bomba ile karşılık verdi. Polis de tazyikli su ve biber gazı ile PKK yandaşlarına müdahale ederek dağıttı. Polis müdahale sonrasında yüzü maskeli 8 kişiyi gözaltına aldı.

Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek yüzleri açılan 8 zanlıdan 5'inin erkek, 3'ünün ise kız olduğu belirlendi. Gözaltına alınan erkek kıyafetli kız çocuklarıZ.Y. (14), K.Ç. (14) ile erkek çocukları S.Ö. (15), A.Ç. (15) Çocuk Büro Amirliği'ne teslim edildi. Yaşı büyük olan genç kız P. Ö. (20) ile H.K. (19), A. E. (34) ve Suriye'den 6 ay önce Türkiye'ye geldiği tespit edilen Nizam A. (18) ise Terör Büro Amirliği'nde sorguya alındı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler