HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erkek öğrenci kızlar tarafından tekme-tokat dövüldü

Eski kız arkadaşını taciz ettiği ileri sürülen erkek öğrenci kızlar tarafından tekmetokat böyle dövüldü

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'ndebir erkek öğrenci, eski kız arkadaşını taciz ettiği gerekçesiyle kız öğrenciler tarafından kampüs ortasında tekme-tokat dövüldü. Yaşananlar bir öğrenci tarafından saniye saniye görüntülendi...

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'ndeki erkek öğrenci E.Ç., iddiaya göre eski kız arkadaşını taciz etti. Arkadaşlarının tacize uğradığını ileri süren kız öğrenciler, kampüs bahçesinde oturan E.Ç.'nin yanına geldi.E.Ç. ile bir süre konuşan kız öğrenciler daha sonra tekme-tokat dövmeye başladı. E.Ç.'nin masada oturan arkadaşları ise olaya müdahale etmeyerek olay yerinden uzaklaşması dikkat çekti.

Kız öğrenciler tarafından dövülen E.Ç.'nin yardımına üniversitedeki özel güvenlik görevlileri yetişti. Güvenlik görevlileri,E.Ç.'yi döven kız öğrencilere güçlükle engel oldu.Yaşananlar bir öğrenci tarafından saniye saniye görüntülendi.Görüntüler, sosyal medyada 'Bugün DTCF'de eski sevgilisini taciz eden şahıs kadınlar tarafından böyle cezalandırıldı' notuyla paylaşıldı.

Kavganın ardındanDil Tarih Coğrafya Fakültesi'nin (DTCF)'nin panosuna; 'Ankara Üniversitesi DTCF'de Halk bilimi öğrencisi E.Ç., bir arkadaşımıza cinsel saldırıda bulunmaya kalkmıştır. Bununla kalmamış birçok kadın arkadaşımız fiziksel ve sözlü tacizde bulunmuştur. Ayrıca sosyal medya üzerinden kadın bedenini aşağılayan söylemlerde bir kez daha erkek zihniyetine sahip olduğunu kanıtlamıştır. Olaydan haberdar olan DTCF kadınları bu olaya sessiz kalmayıp, teşhir edip cezanlandırmıştır. Biz DTCF kadınları olarak bu okulda ve yaşam alanlarının hiçbiryerinde faşizme kadına yönelik şiddete cinsiyetçiliğe homofobi ve transfobiye izin vermeyeceğiz. Buradan erkek zihinyete sesleniyoruz. Ayağınızı denk alın" notunun yazılması da dikkat çekti.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler