HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erzurum’da Demirtaş’ın mitingi öncesi olaylar çıktı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün saat 13.00'de yapacağı İstasyon Meydanı'ndaki miting için partililer hazırlık yaparken olaylar çıktı.

Miting alanı yakınanda toplanarak, HDP'ye Erzurum'da miting yaptırmayacaklarını söyleyen gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Olay yerinden inanılmaz kareler için TIKLAYIN

Çevre illerden takviye gelenlerle 4 bin polisin görev yaptığı HDP mitingi öncesi, gerginlik çıktı. Miting alanına yakın bölgedeki ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatılırken, ellerinde ve sırtlarında Türk bayrakları olan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında slogan atarak yürüyüşe geçti.

'Burası Erzurum, Erzurum'dan çıkış yok', sloganları atarak yürüyen göstericilere polis engel olmak istedi. Meydanın üzerinden bir helikopter sürekli uçarken, TOMA'lar su sıkarak göstericileri durdurmaya çalıştı. Çıkan arbedede bir polis başından yaralandı. Yaralı polisi almaya gelen ambulansın geçişine izin vermeyen göstericiler polisle çatıştı. Göstericilerden de yaralananlar oldu.

Mitingi izlemeye gelen yaklaşık 2 bin kişiye, göstericilerin saldırmaması için etten duvar ören güvenlik güçleri yetersiz kalınca jandarmadan takviye istendi. Robocop kıyafetli jandarmalar da göstericilere müdahale etti.

Protestocu grubun dağıtılmasına çalışılırken, kentin diğer semtlerinde toplanan grupların da mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na gelmesini önlemek için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜ TOMA ISLATTI

Olay yerinde bulunan Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, TOMA'nın sıktığı su ile ıslandı. Yardımcıları ve korumaları ile birlikte olayların içinde kalan Emniyet Müdürü Karabörk, göstericilerin üzerine sıkılan sudan etkilendi. Islanınca hemen geri dönen Emniyet Müdürü Karabörk, 'TOMA kazasını' kısa süreli ıslanmayla atlattı. Göstericileri durdurmak için atılan gaz bombaları, özellikle önlem almayan polis, vatandaş ve gazetecileri etkiledi. Çeşme başlarına koşan vatandaşlar ve polisler, su ile yüzlerini yıkanarak etkiden kurtulmaya çalıştı.

LİNÇ GİRİŞİMİ YAŞANDI

Miting alanına girmek isteyen vatandaşlar ile grup arasında yaşanan gerginlik zaman zaman linç girişimine döndü. Grubun arasında kalan bazı kişiler ise gruptaki vatandaşlar tarafından saldırıya uğradı. Linç girişimi sonucu yerde yatan bir bayan, arkadaşlarının yardımıyla grubun arasından çıkartılarak polis barikatlarının arka tarafına alındı. Yerde yatarak kriz geçiren genç kız olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

MHP İL BAŞKANI ANATEPE: BİZİMLE ALAKASI YOK

Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdullah Kırmacı ile birlikte dün bir basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Ahmet Anatepe, "Demokrasilerde hesap sorma merci, sandıklardır. Hiç kimse ülkücü camiayı kumpas içine çekemeyecektir. Provokatif her türlü girişime karşı uyanık olunmalı, itidal ve sağ duyu kesinlikle elden bırakılmamalı. Ülkücü için değişmez ölçü, kanundur, düzendir, nizamdır. Hiç kimse partimizi ve camiamızı bu çizginin dışına asla çekemeyecektir" demişti.

MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, olayların kendileriyle ilgisinin olmadığını belirterek, "Bizimle alakası olmayan şeyler. Şu andaki olaylar halkın tepkisi. Yani Erzurumlu halkın tepkisi. Ülkücü camianın bu olaylarla hiç bir alakası yok. Ben çıkan olayları tasvip etmiyorum" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler