HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erzurum'da öldürülen dev yılan görenleri hayrete düşürdü

ERZURUM (İHA) - Erzurum'un Tortum ilçesinde yol yapım çalışmaları sırasında iş makineleri tarafından öldürülen 11 metre uzunluğundaki dev yılan, görenleri hayrete düşürdü. Bölgede bu büyüklükte bir yılana ilk defa rastlanırken, yılanın can verdiği an cep telefonuyla kaydedildi. Köylü sakinleri yılanın köydeki küçük dana ve kuzuları yuttuğunu ileri sürdü.

Erzurum şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Tortum ilçesine bağlı Taşbaşı köyünde önceki gün yol yapım çalışmaları esnasında işçiler tarafından iş makineleriyle 11 metre uzunluğunda bir yılan öldürüldü. Yılanın can çekişmesi işçiler tarafından cep telefonuna kaydedildi. Yılanın uzunluğunu gören vatandaşlar gözlerine inanamazken, bölgede bu tür yılanın yaşamasının çok zor olduğunu belirttiler. Taşbaşı köylüleri, geçmiş yıllarda da büyük yılan rivayetinin söylendiğini ancak cep telefonunda kayıtlı yılan kadar büyüğünü canlı olarak görmediklerini söylediler. Köyde zaman zaman bir çobanın koyunları otlatmaya götürdüğünü bazen kuzuların eksik geldiğini belirten köylüler, "Çoban bahsediyordu. Böyle büyük bir yılan olduğunu. Ancak kimse inanmıyordu. Kuzuların kaybolma sebebi de ortaya çıktı. Demek bu yılan yutuyormuş" dediler.

Köyün çocukları ise büyüklerinden yılan hikayeleri dinlediklerini ancak bu kadar büyük bir yılanın olacağına görünceye kadar inanmadıklarını belirterek, "Bizim bir danayı yılan yutmuş demişlerdi. İleride bir mevki var. Oradaki mağarada yılan söylentileri oluyordu. Doğruymuş. Bir ölmüş bu yılandan bir tane daha olduğu söyleniliyor" diye konuştular.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler