HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eş katili kocaya ağırlaştırılmış müebbet

Huriye Kara'yı doğum gününde pompalı tüfekle öldürmek suçundan yargılanan 45 yaşındaki Halil Kara, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Eş katili kocaya ağırlaştırılmış müebbet

Eskişehir'de kendisini aldattığını öne sürdüğü 2 çocuğunun annesi 40 yaşındaki Huriye Kara'yı doğum gününde pompalı tüfekle öldürmek suçundan yargılanan 45 yaşındaki Halil Kara, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

İstiklal Mahallesi İki Eylül Caddesi'ndeki Kızılay İş Merkezi'nde 18 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen olayda, özel bir şirkette şoför olarak çalışan Halil Kara, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi Huriye Kara'ya pompalı tüfekle ateş etti. Huriye Kara, olay yerinde öldü, burada bulunan Büşra Karaağaç da hafif şekilde yaralandı. Gözaltına alınan Halil Kara çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'VERİLECEK HER TÜRLÜ KARARA SAYGI DUYARIM'

Halil Kara'nın yargılanmasına Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık bugünkü duruşmada eşinin kendisini aldattığını öne sürdü. Pişman olduğunu da söyleyen Kara şöyle konuştu:

“Ben olay yerine eşimle ilişkisi olduğunu düşündüğüm Mehmet'i öldürmek amacıyla gitmiştim. Olayda tasarlama söz konusu değildir. Ben suçluyum ve suçumun farkındayım. Suçumu da kabul ediyorum. Ancak eşim beni aldatmıştır. Telefon kayıtları daha detaylı incelenseydi bu ortaya çıkacaktı. Eşimi öldürdüğüm için pişmanım. Olay nedeniyle kendimden utanıyorum. Ben bu olayı yapacak bir insan değilim. Bir anda sinir içerisinde olay gerçekleşmiştir. Mehmet'i ararken yanlışlıkla eşimi öldürdüm, pişmanım. Vereceğiniz her türlü karara saygı duyuyorum."

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkeme heyeti sanık Halil Kara'yı eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Halil Kara'ya ayrıca eşine ateş ederken olay yerinde bulunan Büşra Karaağaç'a pompalı tüfekten çıkan saçmaların isabet edip yaralanmasından dolayı da 5 yıl hapis cezası verdi.

ÖZGECAN YASASI ÇIKSIN

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi yaklaşık 30 kişi, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Platformun Eskişehir temsilcisi Fatma Kurt, "Bugün Huriye Kara kardeşimizin duruşmasını takip ettik. Biz bir senedir bu duruşmaya gelip gidiyoruz. Bir senedir katil Halil Kara'nın indirim alma çabalarına tanık olduk. Bir kadının öldürülmesinin geçerli bir sebebi olamaz. Bunun için de kadın cinayetlerinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasının yasalaştırılması gerekmektedir. Halil Kara'ya verilen ceza doğru bir karardır. İndirimler kadın cinayetlerine onaylamaktır. Bu nedenle bir an önce meclisten Özgecan Yasası'nın geçmesi için, kadın cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yasasının geçmesi için tekrar çağrı yapıyoruz. Heyet doğru bir karar vermiştir ve kadın katillerinin alması gereken ceza budur" dedi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler