HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşcinsel ilişki davasında karar çıktı!

Ankara'da geçen yıl kendisine eşcinsel ilişki teklif eden kişiyi öldüren sanık için savcı "haksız tahrik altında adam öldürme" maddesinden ceza istedi

Eşcinsel ilişki davasında karar çıktı!

Kendisine eşcinsel ilişki teklif eden İsmail Bişkin'i öldüren Durmuş Ercan'ın cezası belli oldu. Geçen yıl, Ulus'taki bir otelde, kendisine eşcinsel ilişki teklifinde bulunan Bişkin'in öldüren Durmuş Ercan, 15 yıl hapis cezası aldı.

SAVCI 'HAKSIZ TAHRİK' DEDİ

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 30 Haziran 2013'te, "kendisine cinsel ilişkiye girme" teklifinde bulunduğunu iddia ettiği İsmail Bişkin'i öldürmekten yargılanan tutuklu sanık Durmuş Ercan ve avukatları İsmail Özersin ile Emine Yıldız katıldı.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Salim Duran, sanığın "haksız tahrik altında adam öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

SANIK AVUKATLARINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

Sanık avukatları, sanığın maktulle arasında husumet bulunmadığını, olayın yaralama olarak düşünülmesi gerektiğini savunarak sanık hakkında tahrik ve indirim maddelerinin uygulanması talebinde bulundu.

HAKİM ÖNCE MÜEBBET VERDİ

Son sözü sorulan sanık Ercan, "Mahkemeye ve adalete güveniyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Sanığa haksız tahrik indirimi uygulayan mahkeme, sanığın duruşmadaki hal ve tavrını da indirim sebebi kabul ederek, 15 yıl hapis cezasına hükmetti. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler