HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşe 'harbili tecavüz', cinayete döndü, ömür boyu mahkum oldu

Tecavüz ettikten sonra eşinin ölümüne sebep olan koca ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Eşe 'harbili tecavüz', cinayete döndü, ömür boyu mahkum oldu

Antalya'da 6 yıl önce eşi 31 yaşındaki S.Ü ile zorla ters ilişkiye girip tüfek harbisi (silahın içini temizlemekte kullanılan çubuk) ile tecavüz eden, işkenceye bağlı olarak kadının geçen yıl ölmesi üzerine 'cinayet'le yargılanan 36 yaşındaki M.Ü.'ye ömür boyu hapis cezası verildi.

Muratpaşa İlçesi Güvenlik Mahallesi'nde oturan 1 kız çocuğu babası M.Ü. 6 yıl önce eşi S.Ü ile ters ilişkiye girmek istedi. M.Ü. kendisine karşı çıkan eşini dövdükten sonra tecavüz etti. Bununla da yetinmeyen M.Ü., eşinin makatına tüfek harbisini soktu. Kadın bayılırken M.Ü. kaçtı. Bir süre sonra komşuları tarafından kanlar içerisinde bulunan S.Ü aylarca komada kalırken, 30 kiloya kadar düştü. Olaydan birkaç gün sonra yakalanan M.Ü.'ye 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Soyadını taşıdığı eşinden boşanan S.Ü, 2012 yılı Ekim ayında rahatsızlanarak, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Aynı gece bağırsaklarında oluşan iltihap nedeniyle ameliyata alınan S.Ü., kurtarılamadı.

KARARI YARGITAY BOZDU

Bu arada Yargıtay, 'Cinsel saldırı' suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan M.Ü.'nün 'yaralama' suçundan da cezalandırılması gerektiğini bildirerek kararı bozdu. M.Ü., S.Ü'ün ölümü üzerine 'cinayet' suçundan da yargılanmaya başlandı. Ünlü, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. S.Ü'ün annesi Nazmiye T., kız kardeşi S.Y. ile CHP Muratpaşa Kadın Kolları üyeleri ile Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği Başkanı üyelerinin de izlediği davada S.Ü'ün ölümü nedeniyle yeniden alınan İstanbil Adli Tıp Kurumu'nun raporlar okundu. Raporlarda S:Ü'nün, bağırsağında oluşan yaralar nedeniyle öldüğü belirtildi. S.Ü ve ailesinin avukatı Ebru Cansu, M.Ü.'nün en ağır cezayı alması gerektiğini belirterek, "Canavarca bir hisle müvekkilime yapılan işkencenin ardından ancak 4 yıl yaşayabilmiştir. 4 kez büyük ameliyat geçirmiş, son olarak 30 kiloya kadar düşmüştü. Adli tıp raporları aldığı yaralar nedeniyle ölüm olayının gerçekleştiğini belirlemiştir" dedi.

M.Ü., savunmasında 6 yıldır tutuklu olduğunu, uzun tutukluk süresi nedeniyle serbest bırakılmasını isterken, "S., zaten hastaydı. Annesi sürekli doktora götürürdü. Doktorların yanlış tedavisi onu öldürmüştür. Tutuklu olmasam S.yi tedavi ettirebilirdim. S., kadın derneklerinin baskısı nedeniyle vefat etmiştir. Bu nedenlerle beraatimi ve tahliyemi istiyorum" diye savunma yaptı.

Duruşmaya kısa ara veren mahkeme M.Ü.'ye ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme sanığın sabıkasız olması nedeniyle cezasını ömür boyu hapse çevirdi, iyi hal indiriminden yararlandırılmadı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler