HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşi ile kayınpederini öldüren sanığa 'iyi hal' indirimi

Evini terk edip babasının evine yerleşen 3 yıllık eşi 21 yaşındaki Seda Çınar Cevap ile kayınpederi 53 yaşındaki Sinan Çınar'ı öldüren 24 yaşındaki Şahin Cevap'ın cezası belli oldu

Eşi ile kayınpederini öldüren sanığa 'iyi hal' indirimi

Diyarbakır'da evini terk edip babasının evine yerleşen 3 yıllık eşi 21 yaşındaki Seda Çınar Cevap ile kayınpederi 53 yaşındaki Sinan Çınar'ı öldüren 24 yaşındaki Şahin Cevap'a, biri ağırlaştırılmış olmak üzere iki kez ömürboyu hapis cezası veren mahkeme, sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını göz önünde bulundurarak cezayı bir kez ömürboyu ve 25 yıla indirdi.

Merkez Bağlar İlçesi'nde 2013 yılı Haziran ayında meydana gelen olayda, geçimsizlik nedeniyle babasının evine yerleşen Seda Çınar Cevap ile babası Sinan Çınar, Seda'nın eşi Şahin Cevap tarafından cadde ortasında tabancayla vurularak öldürüldü. Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Şahin Cevap hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Yakın akrabayı öldürme' suçundan biri ağırlaştırılmış olmak üzere iki kez ömürboyu hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

'KAÇARAK EVLENDİK'

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Şahin Cevap savunmasında pişman olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Seda ile 3 yıl önce kaçarak evlendik. Seda'nın babası evlenmemizi istemiyordu. Evlendikten sonra maddi sıkıntılar yaşadım. Sonra eşimle aramızda sorunlar çıkmaya başladı. Ben çocuk istiyordum, ancak eşim istemiyordu. Ailesinin eşime çocuk yapmaması için baskı yaptığını öğrendim. Kendisini zorla hastaneye götürdüm. Ancak ilaçlarını kullanmadı. Birkaç gün sonra işten eve geldiğimde eşimin evde olmadığını gördüm. Babasının kendisini götürdüğünü öğrendim. Sürekli mesaj atarak eve geri dönmesini rica ettim ve bekledim. Daha sonra Seda mesaj atarak benimle görüşmek istediğini, ancak babasının dönmesine izin vermediğini ve boşanacağını söyledi."

'ÖLDÜRME KASTIM YOKTU, KENDİMİ KAYBETTİM'

Olay günü konuşmak için kayınpederi ve eşinin gittiği diş polikliniğine gittiğini belirten Şahin Cevap sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kayınpederim beni görünce yüksek sesle hakaret etmeye başladı. Güvenlikçiler sakinleştirmeye çalıştı. Sabırlı bir şekilde onlarla birlikte yürümeye başladım. Eşimi geri göndermesi için kayınpederime yalvardım. 'Yuvamızı yıkma, ben kızını seviyorum' dedikçe küfür ve hakaretlere devam etti. Bu sırada eşim hiç konuşmuyordu. Hakaretlerine devam edince bu olay gerçekleşti.Öldürme kastım ve planım yoktu. Kendimi kaybettim, pişmanım."

'KAYINVALİDE: ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLÜYORDU

Duruşmada tanık olarak ifadesi alınan Seda Çınar Cevap'ın annesi Hediye Çınar ise şunları söyledi:

"Olaydan 20 gün önce kızım Seda eşi ile sorun yaşadığını ve ayrılacağını söyleyerek onu almamızı istedi. Eve gittiğimizde damadın annesi vardı. Şahin'i konuşmak için çağırmasını istedik. Annesi, "Şahin gelirse olay çıkarır. Silahı var sizi öldürür' dedi. Bunun üzerine kızımı alıp eve gittik. Bir süre sonra Şahin eşimi arayarak onu öldüreceğini söyledi. Olaydan 3 gün önce arkadaşları ile haber gönderdi. Eşim Sinan ve kızım Seda'yı öldüreceğini söylüyordu. Ancak biz yine de kızımızı göndermedik."

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Davayı karara bağlayan mahkeme Şahin Cevap'ı eşi Seda Çınar Cevap ve kayınpederi Sinan Çınar'ı öldürmek suçundan bir kez ağırlaştırılmış olmak üzere iki kez ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonra ve yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini gözönüne alan mahkeme cezayı bir kez ömür boyu ve 25 yıl hapis cezasına indirdi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler