HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşi, kayınvalidesi ve kayınpederini öldüren polis: Özel harekatçıyım, sonuçta işim bu

Elazığ’da, geçen yıl eşi Zeliha Meral ile kayınvalidesi ve kayınpederini 43 kurşunla öldüren Özel harekat polis memurunun yargılanmasına başlandı.

ELAZIĞ, (DHA)- Elazığ’da, geçen yıl eşi Zeliha Meral ile kayınvalidesi ve kayınpederini 43 tabanca kurşunla öldürmekten yargılanmasına başlanan özel harekat polis memuru Selim Meral ilk duruşmada, "Üçünü de ben öldürdüm ama tasarlayarak değil. Tasarlayarak öldürsem 3 kurşunla öldürürdüm. Özel harekatçıyım, sonuçta işim bu" dedi. Selim Meral cinayetlerle babasının ilgisinin bulunmadığını da iddia etti.

Elazığ'da 28 Eylül 2013 tarihinde eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle ailesinin yanına sığınarak kendisine boşanma davası açan eşi Zeliha Meral (23), kayınpederi Bayram Sönmez (51) ve kayınvalidesi Ayten Sönmez’i (42) kurşun yağmuruna tutarak öldüren Van Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Selim Meral (27) ile Mehmet Meral'in (52) yargılanmasına Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Selim Meral, babası Mehmet Meral ile öldürülen 3 kişinin yakınları katıldı. Duruşma nedeniyle adliyede sıkı güvenlik önlemleri alındı.

EŞİNİN EVİNE 75 MERMİ VE 2 TABANCA İLE GİTMİŞ

Mahkeme Hakimi Sadık Özkan’ın, sanık Selim Meral’e, "15 mermi basılı 9 milimetrelik görev silahı ile birlikte dolu 2 şarjör, 7 mermi basılı 7.65 milimetrelik silah ile birlikte 50 adet 9 milimetrelik mermi ve 25 adet 7.65’lik mermiyle gelmişsin. Resmen cephaneyle gelmişsin. Her yere böyle cephanelikle mi gidersin?" diye sorması üzerine tutuklu sanık Meral,"Özel harekatçı olduğum için dağ başında görev yapıyorum. Kapı komşumu bile tanımıyorum. Evde bırakamazdım" cevabını verdi.

"KAYINPEDERİME, KAYNANAMA VE EŞİME BEN SIKTIM"

Cinayet gününü anlatan tutuklu polis memuru Selim Meral, 2 aylık oğlunu görmek için Van’dan Elazığ’a geldiğini, Malatya’dan gelen babasıyla buluşarak Sönmez ailesinin evlerine gittiklerini belirtti. Sanık Meral, kapı zilini çaldıklarını, eşi Zeliha Meral’in kapıyı açmadığını, kayınpederi Bayram ve kayınvalidesi Ayten ile kayınbiraderi Melih’in market alışverişinden geldiklerini görünce apartman önünde tartıştıklarını; kayınpederinin yumruk atmasının ardından ilk olarak 9 milimetrelik görev silahı tabancayla kayınpederinin ayağına sıktığını, daha sonra silahı beline koyduktan sonra üst katta evin kapısını açmak üzere olan kayınvalidesinin başına 7.65 milimetrelik tabancayla ateş ettiğini, kapıyı açarak yatak odasındaki eşi Zeliha’ya da 9 milimetrelik tabancayla ateş ettiğini detaylarıyla anlattı. Meral, "Bütün atışları ben yaptım" dedi. Bu ifadelerin ardından Mahkeme Başkanı Özkan'ın, "Baban yanında mıydı?" sorusuna ise "Hayır babam yanımda değildi" cevabını verdi.

ÖLEN 3 KİŞİYE 43 MERMİ

Hakim Sadık Özkan, otopsi raporlarında Zeliha Meral'in bedenine 22, Ayten Sönmez'in 14, Bayram Sönmez'e 7 olmak üzere toplam 43 mermi isabet ettiğini hatırlatarak, "Neden ayrı ayrı silahlarla ateş ettin?" diye sorduğu sanık Meral, olay anında farkında olmadığını, şarjör ve tabanca değiştirdiğini söyledi.

TUTUKLU BABA, ÖLENLER İÇİN SALONDAKİ YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Hakimin savunmasını istediği tutuklu baba Mehmet Meral ise, "Ölenlere Allah’tan rahmet, kalanlara başsağlığı diliyorum" diyerek sözlerine başladı. Cinayet gününü anlatan Mehmet Meral, "Oğlum çılgına dönmüştü ona yetişemiyordum" deyince hakimin, "Oğlun cinayetleri işlerken sen yanında mıydın?" sorusuna ise, "Hiçbirinde yanında değildim yetişemedim" cevabını verdi.

Hakim Özkan’ın, "Sen ateş ettin mi" sorusuna ise, "Hayır ben etmedim" dedi. Bunun üzerine Hakim Özkan, "Hepsini oğlun mu sıktı?" şeklindeki sorusuna baba Meral, "Görmedim" yanıtını verdi.

BABA OĞULUN HER İKİSİ DE SİLAHLIYDI

Elazığ 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Sadık Özkan, gözlerinin önünde, eniştesi tarafından babası vurulduktan sonra kaçarak komşusuna sığınan görgü tanığı M. Sönmez’i tanık olarak çağırdı. Olay gününü anlatan 11 yaşındaki tanık M. Sönmez, "Selim Meral’in babası Mehmet Meral’in elinde de silah vardı. Selim Meral, 'Sizin ölümünüzü ben yazacağım' deyip babamı vurduktan sonra, babası benim kolumu tuttu, 'Seni ben öldüreceğim' diyerek yukarı çıkmamı istedi, ben kaçtım" diye konuştu.

M. Sönmez’in bu sözleri üzerine deliller arasından iki tabancayı da çıkaran Hakim Özkan, "Hangisi kimdeydi, söyle bakalım?" diye sorunca Melih Sönmez, "Gri olan Mehmet Meral’in elindeydi, siyah olan da Selim Meral’in elindeydi" dedi.

"ÖZEL HAREKATÇIYIM SONUÇTA İŞİM BU"

Mütalaa öncesi son sözleri sorulan özel harekatçı sanık Selim Meral, "Üçünü de ben öldürdüm ama tasarlayarak değil. Tasarlayarak öldürsem 3 kurşunla öldürürdüm. Özel harekatçıyım sonuçta işim bu. Babamın ilgisi yok" demesi, mahkeme salonunda kısa süreli sessizliğe neden oldu.

ÖZEL HAREKATÇI VE BABASINA 2’ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Mütalaasını veren savcı, deliller ve raporların incelenmesi sonucunda Bayram Sönmez’i damadı Selim Meral’in, Ayten Sönmez’i de dünürü Mehmet Meral’in öldürdüğünü; baba-oğulun son olarak Zeliha Meral’i kurşun yağmuruna tuttuklarının anlaşıldığına kanaat getirdiklerini belirterek mütalaasını verdi.

Özel Harekatçı Selim Meral’in kayınpederi Bayram Sönmez ve eşi Zeliha Meral’i tasarlayarak öldürdüğü kanaati oluştuğundan, kasten tasarlayarak adam öldürmek suçunu işledikleri iddiasıyla, Selim Meral ve babası Mehmet Meral hakkında ayrı ayrı 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cazalandırılması talebinde bulundu. Hakim Sadık Özkan, sanık Selim Meral’in olay anında cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına karar verilmesi için Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden rapor alınması ve diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler