HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşi ve çocuğunu rehin alan cinayet zanlısını savcı ikna etti

Fethiye'de, eşi ve 4 aylık çocuğunu rehin alan cinayet zanlısı, eve girmesine izin verdiği savcıya çay ikram ederek, olayı neden işlediğini anlattı.

Eşi ve çocuğunu rehin alan cinayet zanlısını savcı ikna etti

Fethiye'de sabaha karşı meydana gelen olayda 9 ayrı suçtan araması bulunan cezaevi firarisi Onur D. (37), ortağı Harun Yalçınkaya ve F.Ç. ve İ.B. tabancayla yaralamıştı. Harun Yalçınkaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılmazken; gizlendiği ev tespit edilen Onur D., eşi ve 4 aylık bebeğini rehin almıştı. Polisin "teslim ol” çağrısına olumsuz cevap veren Onur D'nin eşini ve çocuğunu öldüreceğini söylemesi üzerine Özel Harekat ekiplerinden yardım istenmişti.

Onur D'nin eşi ve çocuğunu rehin tuttuğu evin etrafından geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, zanlıyı ikna etmek için uzun süre uğraş verdi. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı Eyüp Göğüş, zanlıyı ikna etmek için uzun süre uğraş verdi. Onur D., uzun çabalar sonucu Savcı Göğüş'ün eve girmesine izin verdi ve beraberinde bir de gazeteci getirmesini istedi.

İHA MUHABİRİ TEHLİKELİ GÖREVİ ÜSTLENDİ

Olay yerinde bulunan basın mensupları arasında bulunan İHA Fethiye Muhabiri Mustafa Taşkın, elindeki 2 adet tabancayla eşi ve çocuğunu rehin alan zanlının ikna edilebilmesi için eve gitmeyi kabul etti. Kamerasıyla binaya giren Taşkın, hayat güvencesinin sağlanamayacağı gerekçesiyle polis ekipleri tarafından dairenin giriş kapısından içeriye alınmadı. Taşkın, zanlının talebi üzerine savcı ile geçen görüşmelerini kapıdan kayıt altına aldı.

SAVCIYA ÇAY İKRAM ETTİ

Elindeki silahları bir an olsun bırakmadan Cumhuriyet Savcısı Eyüp Göğüş ile görüşen Onur D., eşinden savcıya çay ikram etmesini istedi. Savcıyla çay içerek sohbet eden zanlı, bir süre sonra ikna olarak elindeki silahları savcıya teslim etti. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Onur D., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Eşi ve çocuğunu rehin alan cinayet zanlısının evden ayrılmasının ardından polis ekipleri, evde geniş çaplı arama yaptı. Daha sonra evden çıkarılan kadın, 4 aylık çocuğu ekip otosuna bindirilerek ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler