HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşini vuran kadına 4.5 yıl, kocasına cinsel saldırıdan 20 yıl istendi

Zonguldak’ta, 46 yaşındaki Hülya A.’nın, kendisine cinsel ve fiziksel şiddet uyguladığını iddia ettiği sendikacı eşi 51 yaşındaki Hakkı A.’yı tabancayla yaralamasıyla ilgili iddianame tamamlandı.

Savcı, Hülya A. için ’Meşru savunma zorunluluk hali’nin dikkate alınmasını isteyerek, ’Eşe karşı kasten yaralama’ suçundan 4.5 yıl, Hakkı A. için ise ’Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’, ’Eşe karşı eziyet’, ’Ruhsatsız silah taşıma’ suçlarından 20 yıl hapis cezası istedi.

Geçen 1 Eylül’de meydana gelen olayda Hülya A., 6 yıl önce evlendiği Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hakkı A.’yı, kendisine cinsel ve fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle tabancayla ateş ederek yaraladı. Bacakları ve kalçasına isabet eden 3 kurşunla yaralanan Hakkı A., Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde gördüğü tedavinin ardından taburcu edildi. Hülya A. ise suç vasfının değişme ihtimali, kaçma şüphesi bulunmaması nedeniyle nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SİLAHLA TEHDİT, ZORLA CİNSEL İLİŞKİ

İki tarafın birbirlerinden şikayetçi olması ardından Cumhuriyet Savcısı’nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede Hakkı A.’nın, evlilik süresi boyunca Hülya A.’yı tartakladığı, sokağa attığı, hakaret ettiği, silahla tehdit ettiği, zorla cinsel ilişkiye girdiği, kendisinin ve başkalarının bulunduğu cinsel birlikteliğe zorladığı ifade edildi.

İddianamede, eşe yapılan ’başkalarının da bulunduğu cinsel birliktelik’ teklifinin insan onuru ile bağdaşmayan, bedensel ve ruhsal yönden sürekli acı çekmesine ve aşağılanmasına yol açacak davranışlardan olduğu, dosyadaki tüm delillere göre Hakkı A.’nın eylemlerinin ’eşe karşı eziyet’ ve ’eşe karşı cinsel saldırı’ suçunu oluşturduğuna yer verildi.

’MEŞRU MÜDAAFA’

İddianamede Hakkı A.’nın, olay günü eve alkollü gelerek 6 yıl önce ikinci evliliğini yaptığı ve boşanma aşamasında olduğu Hülya A.’yı alkol almaya zorlayarak bacağında sigara söndürdüğü, bacaklarında vazo kırdığı ve cinsel birliktelik yaşamak istediği belirtildi. Hakkı A.’nın, cinsel birlikteliği kabul etmeyen eşini silahla buna zorladığı belirtilen iddianamede, "Hülya A.’nın, boğuşma sırasında eşine ait olan silahı eline geçirip ateş etmek suretiyle saldırıyı defetmeye çalışması karşısında kendisini başka türlü savunmasının imkansız olduğu, saldırının bir sonucu olan ve saldırgana karşı gerçekleştirilen fiilde ’meşru müdafa’ şartlarının bulunduğunu kabul etmek gerekmektedir" denildi.

SENDİKACIYA 20, EŞİNE 4.5 YIL HAPİS TALEBİ

İddianamede Hülya A. için, ’Eşe karşı silahla yaralama’ suçundan 4.5 yıl, Hakkı A. için ise, ’Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’, ’Eşe karşı eziyet’, ’Ruhsatsız ateşli silahlara mermi satın alma, taşıma veya bulundurma’ suçlarından 20 yıl hapis cezası istendi. Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi raporuna göre de cinsel saldırıya uğradığı tespit edilen Hülya A.’nın yargılanmasında, TCK’nın 25’inci maddesinde yer alan ’Meşru savunma ve zorunluluk hali’nin de mahkeme tarafından dikkate alınması istendi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler