HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eski başhekimin kabus gecesi

İSTANBUL (İHA) - Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi eski Başhekimi Psikiyatr Doç. Dr. Arif Verimli, D-100 Karayolu Cevizlibağ mevkiinde yolun karşısına geçmeye çalışan bir şahsa çarptı. Olay sırasında kısa süreli panik yaşayan ünlü psikiyatrist, daha sonra ölümüne neden olduğu Ece için ambulans istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Şemsettin Ece'nin olay yerinde yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Kaza, gece saat 01.30 sıralarında D-100 Karayolu Cevizlibağ mevkii Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, eşi Aydan Verimli ile birlikte haftasonu tatili için Cuma günü Bolu Abant'a giden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi eski Başhekimi Psikiyatr Doç. Dr. Arif Verimli, tatilin ardından gece yarısı 34 EEA 60 plakalı "Nissan" marka lüks cipiyle İstanbul'daki evine dönmek için yola çıktı.

Verimli'nin kullandığı 34 EEA 60 plakalı cip, D-100 Karayolu Ceviizlibağ mevkiine geldiğinde yolun karşına geçmeye çalışan 49 yaşındaki Şemsettin Ece'ye çarptı. Ece, çarpmanın etkisiyle savrulup yolun ortasına düştü. Yolun karşısına geçmeye çalışan Ece'nin kaza sırasında bacağı ve gövdesi parçalanırken, sol şeritte seyreden Verimli'nin kullandığı cip, yayaya vurduktan sonra bariyerlere çarparak güçlükle durabildi. Sinir hastalıkları uzmanı Verimli, kaza yerinde güvenlik önlemi aldı. Prof. Doktor Verimli, yaralıyı hastaneye götürmesi için ilkyardım ekibine ve polislere haber verdi. Olay yerine gelen Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir ambulans, yerde yatan yaralıya müdahale etmek istediler. Yaralının nabzını kontrol eden sağlık ekipleri, Şemsettin Ece'nin yaşamını yitirdiğini tespit ettiler. 49 yaşındaki Şemsettin Ece'nin cesedi, nöbetçi savcılıkça Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kaza yerine gelen güvenlik güçleri, yolun karşısına geçmeye çalışan yayanın ölümüne neden olan eski başhekim Arif Verimli'yi savcılığa sevk etmek üzere gözaltına aldı. Sağlık kontrolü ve alkol testine götürülen Doç. Dr. Arif Verimli, polisteki sorgusunun ardından gazetecilere olayla ilgili bir açıklama yaptı. Eşi Aydan Verimli ile birlikte hafta sonu tatili için gittikleri Bolu'dan evlerine dönmek için yola çıktıklarını anlatan Verimli, "Yaya aniden karşıma çıktı. 35 yıldır sürücüyüm, ilk defa başıma böyle bir olay geliyor" dedi.

Oldukça bitkin olduğu gözlenen ünlü psikiyatris, "Ölümlü kazaya karışacağım hiç aklıma gelmezdi" derken, emniyetteki sorgusu sırasında sürekli telefonla konuşması dikkat çekti. Kazayı duyan kızı Aylin Verimli de hemen karakola koştu. Anne ve babasını teselli etmeye çalışan Aylin Verimli, daha sonra annesi ve erkek arkadaşıyla birlikte emniyetten ayrıldı.

Öte yandan, kazayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Ünlü psikiyatris Doç. Dr. Arif Verimli, başhekimliğini yaptığı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden 2003 yılında Sağlık Bakanlığı'nca görevden alınmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler