HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz yürüyüşü

Eskişehir'de yaklaşık 300 kişi, Kayseri'de görülen davada Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olan sanıklara verilen cezaları yetersiz bularak kararı protesto için yürüyüş yaptı.

Akşam saatlerinde İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş merkezi önünde toplanan kalabalık 'Hırsızların, katillerin adaleti öldürüyor. Biz bitti demeden bu dava bitmez' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Aynı cadde üzerindeki Espark Alışveriş merkezi önünde bulunan Ali İsmail Korkmaz heykelinin olduğu yere kadar yürüyen kalabalık sık sık 'Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur', 'Katiller halka hesap verecek', 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' ve 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganı attı. Kalabalık adına basın açıklamasını Şahap Arpacı okudu.

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olanlara verilen hapis cezasının yetersiz olduğunu söyleyen ve sanıklardan 2 polisin beraat edilmesini eleştiren Arpacı şöyle konuştu: "Uzun Haziran direnişinde Eskişehir'de zifiri bir sokakta vura vura öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın katilleri Kayseri Adalet Tiyatrosu'nda iyi hal indirimi aldılar. Kasten adam öldürmediklerine devlet eliyle kanaat edildi. Ellerinde coplarla ve silahlarla insan avına çıkan işkenceci polislerden ikisi, tutuksuz yargılandıkları davada beraat ettiler. Ali İsmail Korkmaz Eskişehir'de öldürüldü, davasının görüldüğü Kayseri'de karar verildi. Ancak dava henüz bitmedi. Halk bitti demeden bu dosya kapanmayacak ve bu dava bitmeyecektir." Yapılan konuşmanın ardından Ali İsmail Korkmaz'ın heykeli önünde çeşitli sloganlar atan kalabalık daha sona dağıldı. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler