HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir'de çocukların kız tartışması linç girişimine döndü; 3 yaralı

Eskişehir'in Sarıcakaya İlçesi'nde doğu ilerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin 13- 14 yaşlarındaki çocuklarının düğünde kızlara bakma nedeniyle başlayan tartışması kavgaya dönüştü.

Kavgada biri bıçakla 3 kişi yaralandı.

Olay dün saat 22.30 sıralarında Sarıcakaya İlçesi'nde meydana geldi. İddialara göre doğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin 13- 14 yaşlarındaki çocukları, gittikleri düğünde kızlara baktı. Yine iddiaya göre çocuklardan biri cep telefonuyla düğünde olan bir kıza arkadaşlık mesajı attı. Kızın da durumu erkek arkadaşına bildirmesi üzerine tartışma yaşandı. Tartışmadan kısa süre sonra mahalle muhtarı Emin İpek, tarım işçilerinden Bayram Bağ'ı arayarak konuşmak istediğini belirtip düğün yerine gelmesini istedi. Bayram Bağ düğün yerine geldiğinde muhtar Emin İpek, cep telefonuyla mesaj atan kişinin kim olduğu sordu. Bayram Bağ da telefonla akrabalarını arayarak mesaj gönderen çocuğun kim olduğunu öğrenmeye çalıştı.

KALABALIK BİR ANDA SALDIRDI

Kısa süre sonra Bayram Bağ'ın kardeşi Sabri Bağ ve akrabası olan bir kişi ve bu kişinin 13- 14 yaşlarındaki 2 çocuğu düğün yerine geldi. İddialara göre düğün yerinden bulunan kalabalık Bayram Bağı ile birlikte gelen akrabalarına saldırdı. Çıkan olaylarda Bayram Bağ ile kardeşi Sabri Bağ yumruk ve tekmelerle, karşı taraftan bir kişi ise bıçakla yaralandı. Bıçakla yaralanan kişi ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bayram Bağ ile kardeşi Sabri Bağ da başka bir ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

EVLERİNİ TERK ETTİLER

Bayram Bağ yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Durumu ağır olan ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilen Bayram Bağ'ın kardeşi Sabri Bağ ise yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Bayram Bağ olayın ardından 7 mevsimlik işçi ailesinin evlerini terk ederek Eskişehir kent merkezindeki akrabalarının yanına geldiklerini söyledi.

İŞE SİYASET DE KARIŞTI

Cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi veren Bayram Bağ, olayların sorumlusunun mahalle muhtarı ile AK Partili Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler olduğunu öne sürdü.

HDP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Uluçelebi de gazetecilere "HDP'nin barajı aşmasıyla birlikte Türkiye'de bir huzursuzluk ortamı yaratıp, oradan AK Parti kaybettiği iktidarı kan ve gözyaşı ile tekrar devşirmeye çalışıyor. Ama inanıyorum ki halkımız buna izin vermeyecek" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler