HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir’de hayvan hakları eyleminde olay

Eskişehir'de hayvan katliamlarına tepki eyleminde tramvayın çarptığı 1 kişi yaralanırken, vatmanın tramvayı kasti olarak grubun üstüne sürdüğü iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Üniversite Caddesi'nde bir alışveriş merkezi önünde toplanan Hayvanları Koruma Derneği ve Eskişehir Anarşi İnisiyatifi üyesi yaklaşık 60 kişi, burada bir süre slogan attıktan sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin önüne doğru yürüyüşe geçti. Grup üyeleri, İsmet İnönü Caddesi üzerine geldiklerinde tramvay yolundan yürümeye başladı. Bu sırada aynı istikamette hareket eden tramvay, yolu kapatan gruba yolu açması için bir süre korna çaldı. Buna rağmen grup tramvay yolunu trafiğe açmadı. İddiaya göre daha sonra vatman, tramvay yolunda yürümeye devam eden grubun üzerine doğru sürdü. Tramvayın çarptığı gruptan 1 kişi yaralandı. Grup üyeleri tramvaya tekme ve yumruklarla saldırırken, kadın tutunarak hareket eden tramvayın önünde gitmeye başladı. Tepkiler üzerine tramvay bir süre ilerledikten sonra durdu. Tramvaya tutunarak bir süre önünde giden kadın ve diğer grup üyeleri vatmana tepki gösterdi. Tepkilerin ardından tramvay yoluna devam etti. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı, tramvayın çarpması sonucu hafif yaralanan Gözde isimli kişiyi Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Yürüyüşe devam eden grup, Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

"TRAMVAYI BİLEREK ÜSTÜMÜZE SÜRDÜ"

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, vatmanın tramvayı grup üyelerinin üstüne bilerek ve isteyerek sürdüğünü iddia etti. Kurt, yaralının sağlık durumunun iyi olduğunu ve yaralının muhtemelen vatmandan şikayetçi olacağını kaydetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler