HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir'de yangın dehşeti

Eskişehir'de çoğu üniversite öğrencisi kızların ikamet ettiği bir apartmanda çıkan yangında, mahsur kalıp dumandan zehirlenen 10'dan fazla kişi, çevre hastanelere kaldırıldı.

Mahsur kalanları kurtarırken dumandan etkilenen 5 polis memuruna sağlık görevlileri tarafından oksijen verildi.

Edinilen bilgiye göre Vişnelik Mahallesi, Ali Fuat Güven Caddesi'nde bulunan 7 katlı bir apartmanın en üst katında gece saatlerinde dumanlar yükselmeye başladı.

Çok sayıda kişinin binada mahsur kaldığı yönünde ihbar alan polis itfaiye, 112 Acil Servis ekipleri, bahse konu yere geldi. Çoğu üniversite öğrencisi kızların kaldığı apartmanın dairelerindeki balkonlara çıkarak, "Nefes alamıyoruz" diye yardım isteyen gençleri kurtarmak için itfaiye aracının merdiveninin yetmeyeceği anlaşılınca, uzun merdivenli aracın ekibi olay yerine çağrıldı. Bu arada yoğun dumana rağmen apartmana giren polisler, daire kapılarını kırarak onlarca kişiyi kurtarmayı başardı.

Dumandan zehirlenen ve yüzleri is içinde kalan üniversite öğrencisi genç kızlar, dışarıda hazır bekletilen ambulanslara taşındı. Yaşadıkları korku dolu dakikaların ardından gözyaşlarına boğulan üniversite öğrencileri, birbirlerine sarılıp uzun süre ağladı.

Dumandan zehirlenen 10'dan fazla kişi, ambulanslarla Eskişehir Devlet, Yunus Emre Devlet ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırıldı.

İstenen itfaiye aracı gelmeden mahsur kalanları kurtarmayı başarırken, kendileri de dumandan etkilenen 5 polis memuruna ise sağlık görevlileri tarafından bir süre ambulansta oksijen bağlandı. Çevre binalarda oturan vatandaşlar ise olayı endişeli gözlerle izledi. İtfaiye görevlilerinin müdahalesiyle söndürülen yangının çıkış sebebinin tespiti için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler