HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşlerinin önünde şehit etmişler!

Diyarbakır Silvan’da dün sivil kıyafetle evlerinden çıkan 2 asker PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit oldu.

Saldırı sırasında eşlerinin şehit askerleri balkondan uğurladığı öğrenildi.

KARA PERŞEMBE: 5 ŞEHİT

Dün ayrıca Nusaybin ve Beytüşşebap'ta 2 asker daha şehit düştü. Cizre'de yaralanan Özel Harekat Polisi Emre Akbaş da tedavi gördüğü GATA'da kurtarılamayarak şehit oldu. Perşembe günü toplam şehit sayısı 5'e yükseldi.

EŞLERİ GÖRDÜ AMBULANSA HABER VERDİ

Diyarbakır’da Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Tolga Topçuoğlu (26) ile Uzman Çavuş Sinan Uçan (31), dün Sabah saat 07.30 sıralarında mesaiye gitmek içinBahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinden sivil kıyafetle çıktı. Site bahçesinde otomobile binmeye hazırlandıkları sırada kar maskeli, 2 PKK’lı terörist, askerlere otomatik silahlarla ateş açtı.Habertürk'ün haberine göre Balkonda kendilerini yolcu eden ve saldırıya tanık olan şehit askerlerin eşleri, Sibel Uçan ve Aysun Topçuoğlu, hemen 112 Acil Servis’i arayıp ambulans çağırdı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 asker, yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu.

KEŞİF YAPMIŞLAR

Kaçan PKK’lıları yakalamak için operasyon başlatılırken, teröristlerin şehitleri önceden takip ettikleri ve olay yerinde keşif yaptıkları belirlendi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin acıya boğan saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz” ifadesi kullanıldı. Şehit askerler, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Silvan’da 23 Eylül’de de aynı askeri birlikte görevli Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, sivil kıyafetle evinden çıkarken PKK’lıların saldırısı sonucu şehit olmuştu.

ACI HABER BABA OCAĞINDA

Astsubay Tolga Topçuoğlu’nun acı haberini alan Malatya’da yaşayan annesi Emine ve babası Alaattin Topçuoğlu, sinir krizi geçirdi. Malatya İnönü Üniversitesi mezunu olan Topçuoğlu’nun 2 yıl önce sözleşmeli olarak göreve başladığı, ağabeyinin de uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. 2.5 ay önce İzmir’in Tire İlçesi’nden Silvan’a atanan ve 1 yıllık evli olan Topçuoğlu’nun, 3 ay önce bir oğlunun olduğu kaydedildi. Baba Alaattin Topçuoğlu, şehit oğlunun 20 gün önce de aynı yerde 2 araç halinde göreve giderken yola döşenen bombalı saldırıdan yara almadan kurtulduğunu söyledi. Şehit askerin cenazesi Malatya’da askeri törenle karşılandı. Şehidin eşi Aysun Topçuoğlu, 2 aylık bebeği Baran ile birlikte şehit eşinin naaşına sarılarak gözyaşı döktü

Şehidin eşi Aysun Topçuoğlu, Malatya’daki törende 3 aylık bebeğine bakarak, “Babası mama getirecekti oğluma. Baban mama getiremeyecek aşkım, ben alırım sana. Baban gelemeyecekbugün” diye gözyaşı döktü.

GENELKURMAY: NUSAYBİN’DE 1 ŞEHİT VAR

Genelkurmay Başkanlığı dün Mardin Nusaybin İlçesi’nde çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 1 teröristin de ölü ele geçirildiğini açıkladı. Mardin'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan'ın (26) babaevinde yas var. Şehidin Pendik Sülüntepe Mahallesi'nde yaşayan babası Dilaver Öcalan'a şehadet haberinin verilmesinin ardından, ailenin yaşadığı apartman ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları başsağlığı için eve gelirken, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da aileye taziye ziyaretinde bulundu. Baba Dilaver Öcalan, şehit evine gelenlerin taziyelerini gözyaşları içinde kabul etti.

Dilaver Öcalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelen haberle yüreklerine ateş düştüğünü belirterek, şehit olan oğlunun sadece kendisinin değil tüm vatanın evladı olduğunu dile getirdi.

BEYTÜŞŞEBAP’TA DA 1 ASKER ŞEHİT

Şırnak-Beytüşşebap yolunun Taşarası mevkisinde de PKK’lı teröristler, yola döşedikleri patlayıcıyı askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada zırhlı araçta bulunan Uzman Çavuş HASAN Büber şehit oldu, bir asker yaralandı. Büber’in Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki baba evi yasa büründü. Şehadet haberi askeri yetkililer tarafından Tavşanlı’nın Beyköy mahallesinde oturan yakınlarına verildi. Yakınları gözyaşına boğulurken, ilçe sakinleri de Büber’in şehit edilmesini büyük bir üzüntü ile karşıladı.

34 GÜN ÖNCE DÜNYA EVİNE GİRMİŞ

Öte yandan şehit Uzman Çavuş Büber’in 29 Ağustos 2015’te Semiha Büber ile dünya evine girdiği öğrenildi. 34 gün önce dünya evine girdiği ve daha 2 gün önce görüştüğü eşinin şehit haberini alan Semiha Büber’in de gözyaşlarına boğularak, ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

BAYRAM TATİLİ DEĞİL VEDA ZİYARETİ OLMUŞ

Ayrıca şehit uzman çavuşun 7 günlük bayram tatili için memleketine geldiği ve daha salı günü Şırnak’a dönüş yaparak göreve başladığı ortaya çıktı. Şehit uzman çavuşun bayram tatilinin ardından terör olayları nedeniyle eşi Semiha Büber’i yanında götürmediği ve memleketindeki baba ocağında bıraktığı öğrenildi.

BABA OCAĞINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Şehit haberinin verilmesinin ardından Büber’in baba ocağına Türk Bayrağı asılırken, mahalle sakinleri de terör olaylarına tepki gösterdi. 4 yıl önce Uzman Çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde göreve başlayan Büber’in cenazesinin yarın memleketinde toprağa verilmesi bekleniyor.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 3 hafta önce Özel Harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu yaralanan 22 yaşındaki özel harekat polisi Emre Akbaş, tedavi gördüğü Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde kurtarılamayarak şehit oldu. Acı haber, Şehit polis Akbaş’ın memleketi Aksaray’daki baba evini yasa boğdu.

3 yıllık polis memuru olan bekar Emre Akbaş, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken geçici görevle Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne gitti. 3 hafta önce Özel Harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında Emre Akbaş, araçta bulunan meslektaşlarıyla birlikte yaralandı. Ağır yaralanan Akbaş, tedavi gördüğü Ankara GATA’da yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Aksaray’da oturan baba Mustafa Akbaş ve anne Hatice Akbaş’ın, oğullarının acı haberini aldıktan sonra gözyaşına boğuldu. Akbaş çifti, şehit oğullarının cenazesini almak üzere Ankara’ya giderken, evlerine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Akbaş’ın cenazesinin, bugün Aksaray’da toprağa verileceği belirtildi. (AJANSLAR)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler