HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Esrarengiz ev' oyunu korkutuyor

Sivas'ta yaklaşık 2 ay önce açılan ve korku filmi atmosferinde tasarlanan 'Esrarengiz ev' oyunu, kısa sürede yoğun ilgi gördü.

'Esrarengiz ev' oyunu korkutuyor

İpuçları bulup şifreler çözerek kademeli bir şekilde ilerleyen oyuncuların evden çıkmaya çalışırken karşılaştığı korku dolu sürprizler ise evin kameralarına yansıdı.

Sivas'ta Bankalar Caddesi 2'nci Park Sokak üzerindeki bir apartman dairesinde bulunan 'Esrarengiz ev' isimli korku evi, bu oyunu tercih edenlere hem korkunç, hem de eğlenceli anlar yaşatıyor. Oyunu oynamak için eve gelenler kapı açılır açılmaz kendini oyunun içinde buluyor. 2 ile 5 kişilik gruplar halinde oynanan oyun yaklaşık 1 saat sürüyor. Oyuncular, zifiri karanlık evin girişinden aldıkları küçük el fenerleriyle kapıları kilitli olan odalar arasında ilerlemeye çalışıyor. Ancak odalar arasında geçiş yapmak için kapıların şifrelerini çözmek gerekiyor. Oyuncuların bu şifreleri çözmeye çalışırken karşılaştığı korku dolu sürprizler ise dikkat çekiyor. Bu korkunç sürprizlere verilen tepkiler güvenlik kameraları tarafından görüntüleniyor. Oyuncuların korku içinde kendilerini yere atmaları, birbirlerinin üzerlerine atlamaları izleyenleri güldürüyor.

"İÇİMİZDEN BİR ŞEYLER KOPTU"

Oyuna katılanlardan 17 yaşındaki Samet Karakaş, evin içinde korku ve adrenalin dolu anlar yaşadıklarını belirterek çok eğlendiğini söyledi. Oyunculardan Çağrı Güzel ise, "Bayağı etkili bir konsept hazırlamışlar. Özellikle geçiş bölümleri çok etkiliydi. Geçerken arkamızdan bir şey çıkacak mı diye çok merak ediyorduk. Şifreleri bulmak pratik zeka gerektiriyor. Bayağı güzel oyundu. Korktuk, yani içimizden bir şeyler koptu. Biraz yorulduk. Biraz da arkadaşlarımıza küçük zarar verdik. Geçişlerde üst üste çıkmıştık" dedi.

'HALKA' FİLMİNDEN ESİNLENDİK

Oyunun konseptini 'Halka' isimli korku filminden esinlenerek kurguladıklarını belirten İşletmeci Hasan Başel ise "Oyunumuz 1 saat sürüyor. 1 saat içerisinde oyun içerisinde şifreler var, zeka oyunları ve bilmeceler var. Bunun dışında anahtarlar, elektronik şifreler var. Bunları çözerek bir odadan başka bir odaya geçmeye çalışıyorsunuz. Tabii ki bu çok da basit olmuyor. Biz bunu korkuyla harmanladık. Korkuyla beraber zekayı birleştirip evden çıkmaya çalışıyorsunuz. Biz kameradan takip ediyoruz. Zorlandıkları yerlerde yönlendiriyoruz. Adrenalin ve heyecan dorukta oluyor. İnsanlar korku anında ne yapacaklarını bilemiyorlar. Oyunumuzda kesinlikle fiziksel temas yok ama bir anda bir sesten veya bir görüntüden korkuyorlar ve eve zarar verebiliyorlar. Tabii daha çok kendilerine zarar veriyorlar ve kendi kendilerini korkutuyorlar" dedi.

2 ay içinde eve 250 grubun girdiği ancak sadece tek grubun şifreleri çözerek evden çıkabildiği öğrenildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler