HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evcilleştirilmek istenen atmacanın kanadı kesildi

Uşak’ta evcilleştirmek amacıyla bir atmacanın kanadının kesildiği ortaya çıktı.

Evcilleştirilmek istenen atmacanın kanadı kesildi

Yurttaşlar tarafından yol kenarında bulunan ve kanadı kesildiği için uçamayan atmaca Uşak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Tedavi için Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu’ya teslim edilen atmacanın 2.5 ay tedavi göreceği, yeni kanat tüylerinin çıkmasının ardından da doğaya bırakılacağı belirtildi.

‘Kuş ciddi acılar çekecek’

Atmacanın evcilleştirmek ve ehlileştirmek amacıyla sol kanat uçlarının kesildiğini kaydeden veteriner hekim Avcu, “Kanat bütünlüğü bozulduğu için uzun uçuşlar yapamıyor. Atmacaya anestezi uygulayarak kesilen kanat tüylerini köklerinden tek tek çekeceğiz. Zavallı kuş ciddi acılar çekecek. Çekilen kanat tüylerinin yeniden uzaması ise 2,5 ayı bulacak. Atmacayı kanatları tamamlandığında doğal ortamına bırakacağız” dedi.

‘İnsanlığımızı yitirdiğimizi düşünüyorum’

Atmacaya yapılan eziyetin kabul edilemez olduğunu belirten Avcu, “Yavaş yavaş insanlığımızı yitirdiğimizi düşünüyorum. Bu canlılara yapılanlar insanlığa sığmaz. Bu canlılar doğanın birer parçası ve bizle beraber yaşayacaklar. Bizimle birlikte bu dünyayı paylaşıyorlar. Biz insan olarak onlarla bu dünyayı paylaşmayı maalesef öğrenemedik” diye konuştu. (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler