HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evini şehit ailesine bağışlayan gurbetçi, Eskişehir'e geldi

Ordulu şehit Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine Eskişehir'deki evini bağışlayan gurbetçi sıva ustası Ali Dal, Eskişehir'e geldi.

Kendisini davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için dün Fransa'dan Türkiye'ye gelen Dal, Eskişehir'de şehidin eşi Esra Aydoğdu ve ailesiyle bir araya geldiklerini söyledi.

Şehidin ailesinin durumunun iyi olduğunu belirten Dal, "Üç ayda bir Eskişehir'e geleceklermiş. Zaten evin tapusu, doğacak çocuğun üzerine yapıldı. Evi ne yapmak isterlerse onu yapabilirler, artık ev onların. Allah kabul etsin hayrımızı" diye konuştu.

Türkiye'de iki hafta kalacağını aktaran Dal, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacakları görüşmede Avrupa'da yaşanan sıkıntıları konuşmayı istediğini dile getiren Dal, "Cumhurbaşkanımız sayesinde 12 yıldır Avrupa'da rahatız. Şehit ailesine hediye ettiğim evleri de onun sayesinde yaptık, o olmasaydı temel bile atacak durumda değildik. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan, Allah başımızdan eksik etmesin" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu ile de önce telefonda görüştüğünü, 11 Şubat'ta da kendisini ziyaret edeceğini ifade eden Dal, "Bir gurbetçiden ilk defa böyle bir yardım olunca Başbakanımız benimle görüşmek istemiş. Ben de çok zengin biri değilim, fakir çocuğuyum. Bu asker bizim askerimiz. Biz yatağımızda rahat yatarken onlar dağlarda geziyor, çoluğu çocuğu evde bekliyor" dedi.

Bakan Eroğlu ile de Afyonkarahisar'da görüşme yapacağını, tekrar milletvekili adayı olmasını istediklerini belirten Dal, Eroğlu'nun çalışmaları sayesinde Afyonkarahisar'ın geliştiğini ifade etti.

Dal, daha sonra erkek kardeşi ve kızıyla Afyonkarahisar'a gitmek üzere Eskişehir'den ayrıldı.

Fransa'nın Vienne kentinde yaşayan ve aslen Afyonkarahisarlı olan 3 çocuk babası sıva ustası Ali Dal, Diyarbakır'da eşiyle pazar alışverişi yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine, Eskişehir'deki evinin tapusunu vermişti. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler