HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Evli kadın cinsel taciz iftirası atmaz’

Üç çocuk annesi C.A. akrabası olan kişinin telefonundan telefonuna gelen “C. seninle sevişmek istiyorum” sesli mesajını silmiş olmasına rağmen savcılığa gitti.

‘Evli kadın cinsel taciz iftirası atmaz’

Şikayet sonrası açılan davada hakim ‘evli kadın gerekçesiz iftira atmaz’ diyerek akrabasını mahkum ettirdi.

Evli ve bir çocuklu 41 yaşındaki C.A., 4 yıldır cinsel tacizine maruz kaldığı eşinin dayısının damadının fırıncı olan eşi çalıştığı sırada gece 03.00’da kapıya gelmesi üzerine şikayetçi oldu. Daha önce defalarca kendisini telefonla taciz eden, mesajlar atan akrabalarının sabaha karşı kapıya dayanması ve kapıyı kendisinde o gece misafir olan evli kızının açmasının ardından telefonuna “Seninle sevişmek istiyorum” istiyorum diye sesli mesaj bıraktığını belirten mağdur kadın, eşinin olayı duyacağından endişe ederek telefonunu kapattırınca mesajları da delil olarak sunamadı. Savcılık mağdur kadın ve kızının ifadeleri doğrultusunda cinsel taciz suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Mesaja 1500 lira
Mahkeme hakimi sanığın suçu kabul etmemesine karşın Yargıtay 5. Ceza Dairesinin cinsel suçlara ilişkin olarak geliştirdiği kanıt standardı nazara alındığında, evli ve belirli bir yaşta bulunan kadının kendi namusunu ve ahlakını da ortaya koyarak sanığa iftira yada suç isnadında bulunması için haklı bir nedeninin olmadığını belirtti. Hakim bu çerçevede sanığa, cinsel taciz suçundan 3 ay hapis cezası verdi. Bu ceza 5 eşit taksitle ödenmek üzere 1500 lira adli para cezasına çevrildi. (vatan)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler