HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Facebook'ta kadınlara çıplak şantaj

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı kadınların, bilgisayarlarına korsan yazılım yollayıp kişisel bilgilerini ele geçirerek şantaj yaptığı öne sürülen 1 kişi gözaltına alındı.

Facebook'ta kadınlara çıplak şantaj

Dolandırıcılık ve tehditten çok sayıda sabıkası bulunan 31 yaşındaki N.G, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanışıp kendini işadamı, doktor ve gazeteci olarak tanıttığı kadınlarla temasa geçti. Zanlı, bilgisayarlarına casus yazılım gönderdiği kadınların kişisel bilgilerini ele geçirdi.

Milliyet'te yer alan habere göre; N.G, bu bilgileri kullanarak telefonla ulaştığı kadınları tehdit etmeye başladı. Zanlı, bazı kadınlardan para talep ederken, bazı kadınları ise cinsel ilişkiye zorladı.

Aile ve iş yerlerini aradı

İlişki teklifini reddeden ya da kendisine para vermeyen kadınların eşi veya ailesine ulaşan zanlı, kadınların fuhuş yaptığını söyledi. Kadınlar adına sahte Facebook profilleri oluşturan zanlı, kadınların fotoğraflarının yanına pornografik fotoğraf ve görüntüler ekledi. Sahte hesap üzerinden kadınların ailesi ve iş arkadaşlarına ulaşan zanlının, kadınları bu şekilde de tehdit ettiği belirtildi.

N.G'nin, sahte isimlerle polis ve jandarmayı arayıp, ilişki teklifini reddeden kadınların adresini bildirerek, evde fuhuş yapıldığı ihbarında bulunduğu ve güvenlik güçlerinin soruşturma yapmasını istediği öne sürüldü.

Zanlının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını da arayıp, "çocuğunun yanında fuhuş yapıyor" ihbarında bulunarak, çocuğun kadından alınmasını istediği iddia edildi.

90'dan fazla kadın mağdur

N.G'nin yaklaşık 90 kadından bu yolla para aldığı belirtildi. Zanlının sahte ihbarlarda bulunduğu kadınlardan bazılarının eşiyle boşanma aşamasına geldiği, bazı kadınların ise işten çıkarıldığı ileri sürüldü.

Polisler facebook hesabıyla yakaladı

Kadınların şikayeti üzerine soruşturma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Facebook'ta bir kadın adına profil oluşturup zanlıyla temasa geçti. Polis, buluşma teklif eden zanlıyı gözaltına aldı. Zanlının evinde yapılan aramada, başkaları adına alınmış çok sayıda cep telefonu hattı ele geçirildi. Zanlının bilgisayarına da el konuldu.

Emniyette ifadesine başvurulan N.G, suçlamaları kabul etti ve psikolojik sorunları bulunduğunu söyledi. Zanlının, "Bu bende hastalık oldu" dediği belirtildi.

Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

N.G'nin daha önce kendisini MİT mensubu olarak tanıtıp evlendiği S.Y'ye bir süre sonra şiddet uygulamaya başladığı, bunun üzerine boşanma davası açan kadına zorla 200 bin liralık senet imzalattığı belirtildi.

Zanlının 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu da öğrenildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler