HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fare ve yılan nöbeti tutuyorlar

Bilecik'in Bahçelievler mahallesi sakinleri can güvenliklerinin olmadıklarını belirterek zararlarından korunmak için vardiyalı bir şekilde yılan ve fare nöbeti tutuyorlar.

Fare ve yılan nöbeti tutuyorlar

Mahalle sakinleri, kullanılmayan boş arazilerdeki fare ve yılanların sıcaklardan bunalıp dışarı çıkmaları sebebiyle büyük bir sıkıntı yaşamaya başlayınca, vardiyalı bir şekilde nöbet tutmaya başladılar. Mahallede evlere ve bahçelere giren fare ve yılanlar mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Mahalleli evlerine ve sokağın belli kısımlarına kapanlar kurarak kendilerince önlem almaya çalışıyorlar.

YILANLAR VE FARELER HER YIL BU AYLARDA MEYDANA ÇIKIYOR

Mahallenin bir sokağının başında ve sonunda bulunan uzun otluklarda yılanların ve farelerin olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, her yıl bu zamanlar benzer sıkıntıları yaşadıklarını belirterek, "Evlere ve sokağın belli başlı yerlerine kapanlar kurduk. Böylece kendi kanımızca önlem almaya çalışıyoruz. Farelerin sadece yollarda gezmiyor, elektrik tellerini kullanarak evler arası geçiş yapıyorlar. Sokaktaki çıkan fare ve yılanlardan çocuklarda korkuyor. Mahallenin birçok noktasında bulunan başı boz arazilerde biten otların yakılmadan bunların sonu kesilmeyecek. Belediyeden yardım bekliyoruz” dediler.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler