HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Feribottaki minibüslerde 109 kaçak yakalandı

Çanakkale'de polis, GESTAŞ'a ait araba vapurundaki 3 minibüste, aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu Afgan, İran ve Irak uyruklu 109 sığınmacıyı yakalandı.

Feribottaki minibüslerde 109 kaçak yakalandı

Afgan kaçaklar arasındaki 2 çocuğun acıktığını gören polis, bir lokantada karınlarını doyurdu.

Eceabat'taki iskeleden araba vapuruna arka arkaya binen 3 minibüste kaçakların bulunduğunu öğrenen polis, harekete geçti. Kontrol edilen minibüslerde, aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu Afgan, İran ve Irak uyruklu 109 sığınmacı yakalandı.

Araç şoförleri gözaltına alınırken; kaçaklar minibüslerle birlikte emniyete götürüldü. Burada Afgan kardeşler Mahdi Barbari (10) ile Mohadese Barbari'nin (5) el işaretiyle acıktıklarını anlatması üzerine polis memurları vakit kaybetmedi. İki kardeşi emniyete yakın bir lokantaya götüren polisler, karnını doyurdu. Ayrıca diğer sığınmacılara bisküvi ve su ikramı yapıldı. Karnı doyurulan iki çocuğun emniyete geri getirildiğinde yüzleri gülüyordu. İki çocuk gülerek kameralara el salladı. Sığınmacıların emniyetteki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler