HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FETÖ'nün 'üst düzey ablası' pencereden kaçarken yakalandı

FETÖ'nün adliye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında “Rana” kod adlı şüpheli Zeynep K. ile Yıldız Teknik Üniversitesinde doçent olan eşi gözaltına alındı

FETÖ'nün 'üst düzey ablası' pencereden kaçarken yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün adliyede çalışan kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerinden sorumlu olduğu tespit edilen “Rana” kod adlı şüpheli Zeynep K. ile Yıldız Teknik Üniversitesinde doçent olan eşi gözaltına alındı. FETÖ'nün 'üst düzey ablası' evinin arka penceresinden kaçmak isterken yakalandı. 'Rana' kod adlı Zeynep K.'nın istihbarata karşı koyma eğitimi aldığı, özel aracını asla kullanmayarak takipten kurtulmak için ticari taksi kullandığı belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda elde edilen bilgiler ışığında yeni bir gelişme yaşandı.

Savcılık, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında görevli kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerden sorumlu olduğu belirlenen “Rana” kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın gözaltına alınması talimatını verdi.

ÜST DÜZEY ABLA PENCEREDEN KAÇARKEN YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen ve MİT'in de desteklediği operasyonda, örgütte “üst düzey abla” olduğuiddia edilen şüpheli Zeynep K., evinin arka penceresinden kaçarken yakalandı. Ayrıca şüphelinin Yıldız Teknik Üniversitesinde doçent olan eşi de gözaltına alındı.

İSTİHBARATA KARŞI KOYMA EĞİTİMİ ALMIŞ

Örgüt içi kullanılan gizli haberleşme programı Bylock'u kullandığı, ayrıca kendialtındaki gruplara da bu programı kurdurduğu ve bütün örgüt içi iletişimini Bylocok üzerinden sağladığı tespit edilen şüpheli Zeynep K.'nın, kendisine bağlı olduğu belirlenen 5 ev ablası ile her ev ablasının sorumlu olduğu ikişer evin bulunduğu ve yine her evde de 5-6 zabıt katibi barındırıldığı öne sürüldü.

ÖZEL ARAÇ YERİNE TİCARİ TAKSİ...

Örgütte görevli erkek imamlarla görüşebilen “Rana” kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın, istihbarata karşı koyma eğitimi aldığı, takipten kurtulmak amacıyla özel aracını kesinlikle kullanmayarak ticari taksi kullandığı iddia edildi. Şüphelinin ayrıca, kendine bağlı örgütteki şahıslara Bank Asya'ya para yatırma talimatı verdiği ve başka bankalardan yüklü miktarda kredi çektirtip Bank Asya'ya yatırttığı kaydedildi. (AA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler