HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fidye isteyecek birini bulamadılar

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak İstanbul’a gelen Suriye uyruklu M.R.'yi (27) kaçırarak bir evde zorla tutup işkence yaptığı iddia edilen iki kişi polis tarafından yakalandı.

Fidye isteyecek birini bulamadılar

Suriye uyruklu şüphelilerin fidye isteyecek kimseye ulaşamayınca kaçırdığı kişinin cep telefonu, parasını gasp ettikleri öğrenildi.

İstanbul’da polise başvuran Suriye uyruklu M.R. kaçırıldığını, zorla bir evde tutulduğunu ve işkence yapıldığını söyleyerek şikâyetçi oldu. Mağdur M.R. “Ülkemdeki savaştan kaçmak için Hatay’dan Türkiye’ye girmiştim. Amacım Almanya’ya gitmekti. Ancak param bitince İstanbul’da bir internet kafede çalışmaya başladım. Bir gün Suriyeli olduğunu söyleyen ve daha iyi bir iş bulduğunu söyleyen bir kişi ile tanıştım. Sözde iş görüşmesine giderken beni kaçırdılar. Bir eve kapattılar. Dövdüler işkence yaptılar. Fidye isteyebilecekleri bir telefon numarası istediler. Ancak ben kimsem olmadığını söyledim. Sonunda üzerinde bulunan cep telefonumu paramı ve bilgisayarımı gasp ettiler. Daha sonra beeni bıraktılar” dedi.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada M.R.’yi kaçıran kişilerin Suriye uyruklu O.B. (25) ve K.D. (26) olduğu tespit edildi. Polis önceki gün yaptığı baskında şüphelileri gözaltına aldı. Şüpheliler kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden K.D. tutuklanırken diğer şüphelinin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler